BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Öldürülen Cihan Hayırsevener'i unutmadı

BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Öldürülen Cihan Hayırsevener'i unutmadı

CİHAN'IMIZI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
GAZETECİLER ÖLDÜRÜLEREK BASIN SUSTURULAMAZ!
Gazeteciler Cemiyeti, 12 yıl önce Bandırma'da görev yaptığı gazetesine gittiği sırada kurulan kalleş pusu sonucu katledilen basın emekçisi Cihan Hayırsevener için anma yayınladığı anma mesajında "Türk Basını ilk şehidini verdiği 1909’dan beri susturulamadı, susmayacak" ifadesini kullandı.
***
BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu, Cihan Hayırsevener'in 12. ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:
GAZETECİLER ÖNCÜDÜR
Gazeteci toplumun öncü kuvvetlerinden biridir. Düşünce ve yorumuyla, haberiyle, fotoğrafıyla, görüntüsüyle, söyledikleriyle gerçeklerin vatandaşla buluşmasına aracılık edendir. Önceliği halkın çıkarıdır, kamu yararıdır.
KALLEŞÇE PUSU KURDULAR
Cemiyetimizin Disiplin Kurulu Başkanı Cihan Hayırsevener de bu ilkeler ışığında kalemini kullanan bir basın emekçisiydi. Gerçekleri yazdığı, kamu çıkarını gözettiği için korktular Cihan'dan. Bundan 12 yıl önce bugün Bandırma'daki gazetesine giderken kalleşçe pusu kurup katlettiler.
CESUR BİR GAZETECİYDİ
Ülkemizde bugüne değin 66 gazeteci-yazar öldürüldü. Balıkesir Basınının cesur kalemleri arasındaki Cihan da bunlardan biri oldu.  Ülkemizin ve milletimizin çıkarları noktasında kalemini kullanan, beynini yoran gazeteciydi.
İNSANLIK DIŞI
Gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkan, karanlıktan beslenenlerin planladığı kalleşçe saldırıda şehit düştü.
Ölüm emrini verenleri, tetiği çekeni, insanlık dışı eylemi organize edenlere yardım ve yataklık edenleri bir kez daha lanetliyoruz.
SUSMADI, SUSMAYACAK
Türk Basını ilk şehidini verdiği 1909’dan beri susturulamadı.
Meslek ilkelerini benimseyen, kalemleriyle mikrofonlarını milletinin çıkarları ve gerçekleri öğrenmesi adına kullanan gazeteciler susmadı, susmayacak, susturamayacaklar.
HÜZÜNLE ANIYORUZ
Hangi nedenle olursa olsun bugüne dek öldürülen meslektaşlarımız yanı sıra vefat eden basın emekçilerini hüzünle, rahmetle, dualarla anıyoruz."

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160