Balıkesir Gençlik Spor Yatırımları ve Spor Projeleri İle Türkiye’nin Yükselen Yıldızı

Balıkesir Gençlik Spor Yatırımları ve Spor Projeleri İle Türkiye’nin Yükselen Yıldızı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir’de hizmete sunulan; gençlik merkezleri, genç ofisler, kitap kahveler, spor salonları, halı sahalar, kortlar, yüzme havuzları, yurtlar ve spor alanları ile gençlerin ve çocukların kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri, sportif bir hayat tarzına sahip olmaları için onları en iyi imkânlarla buluşturmaya devam ediyor.

Balıkesir’de Gençlik Hizmetleri Büyüyor

İl genelinde 10 gençlik merkezi ve 6 genç ofis, üyesi bulunan 50 bin 934 kişiye yönelik faaliyetlerini organize ediyor; gençlik liderleri, gönüllü gençlik liderleri, kamp liderleri, gönüllülerle birlikte diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde projeler yürütülüyor. Eğitim faaliyetleri, kültür-spor faaliyetleri, gönüllü ve sosyal çalışmalarla bilim ve insanlığa faydalı hizmetler yapmaları için en modern imkânlarla buluşan gençler 7 gün 24 saat açık olan gençlik merkezlerinin akademi çalışmaları ve kulüpleri ile geleceğe hazırlanıyor.

Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi içerisinde kurulan Deneyap Atölyeleri ile Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında teknoloji üretme becerisi yüksek gençler yetiştiriliyor. Gençler buralarda aldıkları eğitimlerle Teknofest yarışmalarına katılırken aynı zamanda, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna emin adımlarla ilerliyorlar.

Balıkesir’de Spor Alt Yapısı Gelişiyor

Spor tesislerinde en modern imkânlar ile buluşan gençlerin Balıkesir’i; Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada temsil edecekleri yeni şampiyonluklarla Türk Bayrağını dalgalandırmaları hedefleniyor. Bu kapsamda sporun tabana yayılması ve her kesimden vatandaşın spora erişiminin sağlanması için projeler tüm hızıyla sürüyor.

GSB Spor okulları; çocukların ve gençlerin sosyalleşmelerine katkı sağlama, yeteneklerini ortaya çıkarmalarının yanı sıra yaz tatillerini sporla geçirmeleri, zamanlarını doğru değerlendirmeleri ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirerek sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yıl boyunca sürdürülüyor. Spor Okulları Projesi ile 17 ilçe, 89 tesis ve 25 branşta ulaşılan 52 bin 051 çocuğun sayısının arttırılması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile; ilköğretim 3. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen yetenek taraması testleri sonrası tespit edilen çocuklar spor antrenmanlarını İl Müdürlüğüne bağlı salonlarda gerçekleştiriyor.

Gençleri sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürünü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamayı amaçlayan çalışma kapsamında 13 bin 958 öğrencinin yetenek taraması yapıldı. Tüm ilçelerde devam eden projede 2023 yılı mart, nisan ve mayıs aylarında da 13 bin 175 öğrencinin taranması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi de yoğun ilgi ile devam ediyor. İlk etapta sadece ilkokul öğrencileri için 65 ilde başlatılan pilot uygulama, gelen talepler doğrultusunda 81 ile yayıldı. Bakanlığın, Türkiye’nin dört bir yanına inşa ettiği portatif yüzme havuzları, kapalı ve açık havuzlarda çocuklara ve gençlere yüzme imkânı sunuluyor. GSB Spor Okulları kapsamında Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile çocuklar ve gençlerin spor tesislerini yakından görerek sporla tanışmaları ve erken yaşta spora başlamaları amaçlanırken, İlimizde yüzme öğrenen 30 bin çocuk bulunuyor.

Balıkesir Tesisleşme Hamlesi İle Güç Kazandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı “Bugün Günlerden Balıkesir” diyerek spora olan ilgisi en yüksek illerden biri olan ve iki üniversitesi 13 GSB Yurdu ile gençliğin şehri Balıkesir’e büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Olimpik kapalı yüzme havuzu, yeni yurtlar, futbol sahaları, genç ofisler; İl merkezi başta olmak üzere Dursunbey, Susurluk, Edremit, Sındırgı, Marmara ve Manyas’a yeni gençlik merkezleri, çok amaçlı spor alanları yapıldı. Balıkesir 2153 kişilik Kız Yurdu, Karaali Acar Spor Kompleksi Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi, Balıkesir Engelsiz Gençlik Merkezi, futbol sahaları ve tribün yatırımlar da devam ediyor.

Gençlik ve spor alanlarındaki çalışmaları değerlendiren Vali Hasan Şıldak, Balıkesir genelinde son yıllarda en çok yatırım gerçekleştirilen alanların başında gençlik ve spor tesislerinin geldiğini belirtti Balıkesir'in geniş bir yelpazede güçlü bir spor potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Şıldak, daha çok gencimizi sporla buluşturmak istediklerini söyledi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER