Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün Kuruluşu Tamamlandı

Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün Kuruluşu Tamamlandı

2022 yılı Nisan ayı Balıkesir ihracat verileri, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yaklaşık % 41 artış kaydederek, 93 milyon dolar seviyesine ulaştı. Ocak-Nisan döneminde 2021'in aynı dönemine kıyasla Balıkesir ihracatını yüzde 27,8 artırdı ve 310 milyon dolar seviyesine taşıdı. 2019 yılından itibaren ihracatta süregelen bu artışı desteklemek ve Gökköy Lojistik Merkezi ile demiryolu taşımacılığını daha cazip hale getirmek amacıyla Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde Gümrük Müdürlüğüne ihtiyaç duyulmuştur. 

Bu doğrultuda; Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün (BALOSB) Ticaret Bakanlığı ile 29.12.2020 tarihinde yaptığı protokolle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde Gümrük Müdürlüğünün kurulması ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. 
Bu amaçla, yapım işine 10.03.2022 tarihinde başlanan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü Binası yaklaşık 30.000 m2’lik alan üzerinde kurulacak olup Aralık 2022’de bitirilmesi, Ocak 2023’te de faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. 

Yeni Gümrük Binası faaliyete geçinceye kadar OSB ve Sanayi Odası tarafından tahsis edilen yerde Gümrük Müdürlüğü faaliyete geçirildi.
30.05.2022 tarihi itibariyle Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Binasının zemin katında hizmet vermeye başlayan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü beş personeli ile mesai yapıyor.

Balıkesir Gümrük Müdürlüğünün, her tür ithalat, ihracat, transit, antrepo, yolcu ve posta işlemlerini yapmaya yetkili A sınıfı bir gümrük idaresi olarak hizmet vermeye başladığını belirten Vali ŞILDAK, Gümrük Müdürlüğünün Balıkesir’e kazandırılmasının önemli bir adım olduğunu ve kısa süre sonra kendi binasında hizmet vereceğini ifade etti.

Hem ithalat hem de ihracat sürecinde firmaların çözüm ortağı olacak olan Balıkesir Gümrük Müdürlüğünde karayolu, demiryolu ve havayolu lojistik bağlantıları sebebiyle geniş bir yelpazede iş ve işlemler sürdürülebilecek, talep edilebilecek tüm gümrük işlemleri yapılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2022, 10:03

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER