Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na atanan 15 Temmuz gazisi Tümgeneral Nurettin Alkan görevine başladı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na atanan 15 Temmuz gazisi Tümgeneral Nurettin Alkan görevine başladı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na atanan 15 Temmuz gazisi, Tümgeneral Nurettin Alkan görevine başladı

Tunceli Jandarma Bölge Komutanı iken son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararname ile Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na atanan Tümgeneral Nurettin Alkan görevine başladı.

Tümgeneral Alkan, ilk olarak Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Ustaoğlu, Alkan’a  başarılı bir çalışma dönemi diledi.

Tümgeneral Nurettin Alkan kimdir?

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz 2016'da başlattıkları hain darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı binasını karargâh olarak kullanmayı planlayan FETÖ'cüler önce dönemin Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi rehin aldılar. Karargâhın ele geçmemesi için büyük çaba sarf eden Tuğgeneral Nurettin Alkan ve beraberindeki dört asker sivil bir araca binerek sivil kıyafetlerle hainlerin işgali altındaki Jandarma Genel Komutanlığı binasına gittiler.

Nizamiyede yaşanan gerginliğin ardından karargâhın bulunduğu yerleşkeye girmeyi başaran Tuğgeneral Nurettin Alkan ve bareberindeki komutanlar ilk olarak darbeci Yarbay Süleyman Karaca ile birlikte 18 rütbeli askerin bulunduğu komutanlık binasına doğru hareket ettiler. Darbeci Karaca yanındakilere, "An itibariyle Jandarma Genel Komutanı benim. Emir ve direktifleri benden alacaksınız" dedi. Karaca ve yanındaki hainler sivil araçla karargâha yaklaşan beş komutanı fark edince Nurettin Alkan'ın da içinde bulunduğu aracı yaylım ateşine tuttular.

HAİNLERİN ATEŞİYLE OMUZUNDAN YARALANDI

Bu sırada bir Yüzbaşının silahından çıkan kurşunla omuzundan yaralanan, aşırı kan kaybederek gazi olan Tuğgeneral Alkan ve arkadaşları buna rağmen karargâh binasının hainlerin eline geçmesini önlemek için sabaha kadar çatıştılar. Özel Kuvvetlerin takviye gelmesi ve Beştepe Karargâhında 16 darbeci hainin öldürülmesiyle karargâh binasını FETÖ'cülerin eline geçmekten kurtardılar. Hain darbe girişiminin yaşandığı tarihte Albay rütbesinde olan Nurettin Alkan daha sonra Tuğgeneralliğe terfi ettirildi. Ardından Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde İçişleri Bakanlığı Askeri Müşavirliği görevini yürütttü. Tümgeneralliği terfi etti. 2021 ylından bu yana Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı görevini yürüten Alkan, son 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir İl Jandarma Komutanlğı görevine getirildi.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2023, 21:43

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER