Balıkesir'in Kültürel Mirası Gelecek Nesillere Aktarılıyor

Balıkesir'in Kültürel Mirası Gelecek Nesillere Aktarılıyor

Balıkesir Valiliği himayesinde Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları Projesi’nin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda alan editörü öğretim üyeleri projenin başladığı günden bu yana Balıkesir'in dört bir yanında yaptıkları  çalışmalarla ilgili sunum yaptılar. Ayrıca bir önceki toplantıda alınan kararlarla, İl genelinde örneklem olabilecek altı ana başlık altında nitelikteki kültür mirası odaklarını yansıtacak çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Somut Olmayan Kültürel Miras alanları olan sözlü gelenekler, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, ritüeller, şölenler, doğa ve evrenle ilgili bilgiler, el sanatları geleneği ve halk mimarisinde yapılan alan çalışmalarının, 2022 yılı sonuna kadar basıma hazır hale getirilmesi planlandı.

Vali Şıldak, bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Balıkesir'in kültürel mirasının yapılan çalışma ile gelecek kuşaklarına aktarılacağını ifade etti. 

Çalışmanın sonunda sahada karşılaşılan güzel örneklerin, yapılması planlanan tanıtım toplantısı ve çalıştay etkinliğinin Balıkesir adının kültürel alanda ülke genelinde duyurulması amaçlanıyor.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2022, 14:00

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160