Balıkesir Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Şehre Vefa Konseri" büyük ilgi gördü

Şair Dr. Hüseyin Balkancı'nın sözlerini yazdığı eserlerin seslendirildiği ve O'na ithaf edilen Konsere Solist olarak Gülşah Sönmez ve Cengizhan Sönmez katıldı.

Balıkesir Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Şehre Vefa Konseri" büyük ilgi gördü

Konser sonrası hediye takdiminde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin; "Biz Türk-İslam Medeniyetinin mensuplarıyız.Bizim kadîm Medeniyetimizin şehirler yetiştirdiği insanlar ve onların eserleri ile anılır ve değer kazanırdı. Şehir kimliği bunu insanlar tarafından eserleriyle inşa edilmektedir. Ancak toplumumuzda şehrin yetiştirdiği, şehre, şehir kimliğine hizmet eden kişilere yaşarken vefa gösterme konusunda ihmalimiz var. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz liderliğinde Belediyemiz ve Kent Konseyimiz şehrimizin değerlerine aramızdayken Vefa gösterme konusunda hassas ve bu nedenle bu gece gibi etkinlikler düzenliyor. Sevgili şairimiz Dr.Hüseyin Balkancı'nın adına düzenlenen bu Şehre Vefa Konseri bu hassasiyetin bir sonucu. Emeği geçenlere, değerli sanatçılarımıza, Belediyemizin Konservatuarı'nın saz sanatçılarına, yazdığı şarkı sözleri ile Türk Müziği'ne değerli eserler veren Dr. Hüseyin Balkancı'ya ve sanatsever hemşerilerimize teşekkür ederiz." dedi
Konsere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, önceki dönem Balıkesir Belediye Başkanı Ziya Tan, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Gürçay ve müziksever Balıkesirliler katıldı.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER