Balıkesir Liselileri, 'Kaymaklı Şenliği'nde bir araya geldi

Balıkesir Liselileri, 'Kaymaklı Şenliği'nde bir araya geldi

 

Balıkesir Liseliler Derneği, Balıkesir Lisesi’nin kuruluşunun 137. Yılında Kaymaklı Şenliği gerçekleştirdi.

İki gün süren Kaymaklı Şenliği’nin ilk gününde; merhum liseliler ve öğretmenler ile yöneticilerin ruhuna Hacı Ali Camiinde mevlid okutulmasının ardından camii önünde lokma hayrı yapıldı. Eski liselilerin de bulunduğu lokma hayrında, birçok Balıkesirli de katılım sağladı.

Akşam ise, yine Balıkesir Liseliler Derneği tarafından bir ilk ile, Balıkesir Lisesi bahçesinde Yaz Sineması yapılarak lise öğrencileri, velileri, öğretmenleri ile mezun liseliler katıldı. ‘’SON UMUT’’ filminin gösterildiği sinemada izleyicilere ücretsiz olarak yiyecek ve içecek sunuldu. Uzun yıllar sonra bahçede yaz sineması keyfi yaşayan eski liseliler, eski Balıkesir ve gençlik günlerine gittiklerini, çok memnun kaldıklarını belirttiler.

 

Balıkesir Liseliler Derneği tarafından tarafından yapılan Kaymaklı Şenliği’nin 2. Günü, Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Yoğun bir katılımın olduğu törende saygı duruşu, İstiklal marşı ve Andımız’ın okunmasının ardından Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek, Kaymaklı Şenliği’ne  hoş geldiniz diyerek, ‘’bugün liselilerimizle olmaktan onur duyuyoruz. Hep beraber lisemize, yine eski günlerde olduğu gibi kortej eşliğinde yürüyelim ve kutlamalarımıza lisede devam edelim’’ dedi.  Kortej yürüyüşüne; Balıkesir Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Balıkesir Lisesi Müdürü Sebahattin Arslan ile Balıkesir Lisesi eski yönetici ve mezunları ile Balıkesir Lisesi Başsağdıç ve sağdıçları katıldı.

Balıkesir Lisesi Bandosu eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüne, birçok Balıkesirlide eşlik etti.

Balıkesir Lisesi bahçesinde alkışlarla karşılanan eski liseliler Konferans Salonunda gerçekleşen Başsağdıçlık törenine katılım sağladılar.

Törene ayrıca Balıkesir Lisesi mezunlarından Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir’de katılım sağladı.

Balıkesir Lisesi Konferans Salonunda açılış konuşmasını yapan Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek  şunları söyledi:

‘’ YILLARCA BU YOKUŞU ÇIKARAK HAYATININ YOLUNU ÇİZEN, TARİHİ OKULUMUZA ANLAM KATAN SAYGIN BALIKESİR LİSELİLER

HEPİNİZ BALIKESİR LİSEMİZİN KURULUŞUNUN 137. YILINDA BALIKESİR LİSELİLER DERNEĞİ OLARAK DÜZENLEMİŞ OLDUĞUMUZ KAYMAKLI GÜNÜNE HOŞGELDİNİZ.

İki yıldır Covid salgınından ara verdiğimiz Kaymaklı Gününü; biraz buruk, biraz hasret dolu, biraz da heyecanla karşılıyoruz.

Başta Balıkesir Liseliler Derneği başkanlarımızdan Abdi Kahyaoğlu, yönetim kurulu üyemiz Fahri Kula başta olmak üzere birçok liselimizi kaybettik.

Adlarını ve anılarını sayamayacağımız nice kaybettiğimiz değerli isimleri rahmetle anıyoruz…

 

 

137 yıllık bir mazinin parçasıyız bizler..

Bir kültürün, bir mirasın, bir tarihin yegane bekçileri…

Bir savaş mücadelesinin, nice hayat öykülerinin, başarıların adı..

 

 

Bugün hep birlikte bir adım daha atıyoruz 138’e ermek için.. Belki de bir daha görmeyecekmiş gibi…

Gururumuz, onurumuz, kimliğimiz olan okulumuzu anlatmak saatlere, günlere, sayfalara yetmez…

Lisemizde okuyup da geçmişi yad etmek, anıları tazelemek, arkadaşlarla buluşmak…

Ne büyük bir heyecan..

Belki de 1952 yılında lise müdürümüz rahmetli Sayın Hilmi Ziya Apak da, bugünleri görerek hayata geçirmişti Kaymaklı Gününü..

Bizler de, yarınlara bugünü aktarmak, yaşatmak için yan yanayız…

Amacımız, şimdiki liselilerimizin de bugünü tatması ve yarınlar için adım atması,

Bir geleneği yaşayarak aktarmak

Kopmadan, heyecanla…

Lisemizin adı, varlığı hep yaşasın, hep önde olsun diye..

Lisemizin kuruluşundan bu yana aramızda olmayan değerli öğretmenlerimizi, liselilerimizi, arkadaşlarımızı rahmetle anıyor, bizim bugünlere gelmemizi sağlayan öğretmenlerimize minnetlerimizi sunarak, 1952 yılından beri gelenek haline gelen Kaymaklı Günü’nün nice yıllar sürmesini temenni ediyor, ahde vefa ile buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.

 

Nice 137 yıllara, Nice Kaymaklı Günlerine diyerek teşekkürlerimi sunuyorum.’’

Esin Balıbek’in ardından kürsüde konuşma yapan Balıkesir Milletvekili P. Mutlu Aydemir ise, Balıkesir Lisesi’nden mezun olmanın bir gurur olduğunu ve Balıkesir Lisesi’nde okuyan gençlerin bu tarihi ve değerli bir okulda okumanın her zaman kıymetinin bilinmesini belirterek, Balıkesir Lisesi   Kaymaklı Gününün bir gelenek olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde de bu geleneğin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başsağdıçlık töreni ile devam eden şenlikte, geçen dönem Başsağdıçı Nail Abaylı Başsağdıçlık kuşağını Kemal Köybaşıoğlu’na devrederken, yeni dönemin sağdıçları ise; Esra Balıbek Tuğcu, Yıldız Erdeniz, İhsan Şen ve Murat Örmen oldu.

Balıkesir Lisesi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibinin sergiledikleri halk oyunları gösterinin ardından, misafirlere Kaymaklı Gününe adını veren Balıkesir’in meşhur tatlısı olan Kaymaklı ikram edildi. Lisenin Spor Salonunda ise, eski ve yeni öğrencilerle basket ve futbol maçları gerçekleştirildi.

Misafirlere ayrıca Balıkesir Liseliler Derneği tarafından hazırlanan Kaymaklı Dergisi dağıtıldı.

 

Akşam ise Pool Garden’da yapılan Kaymaklı Gecesi’ne yoğun bir katılım oldu. Geceye eski mezunlar ile dernek eski yöneticileri de katıldı.

Gecede yine bir konuşma yapan Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek, dernek faaliyetlerinin eğitim, kültürel ve sosyal alanlarda gerçekleştirildiğini belirterek, kullanım hakkı Balıkesir Liseliler Derneği’nde olan Dumlupınar Mahallesi’ndeki üç katlı ahşap evin Balıkesir Lisesi Müzesi olacağının müjdesini de verdi.

Kaymaklı Gecesinde, gelenek haline gelen fener ve davul eşliğinde Sağdıçların misafirleri selamlaması da geceye güzel bir anlam kattı. Ayrıca 1972 yılında mezun olan liselilere Esin Balıbek tarafından 50. Yıl Mezuniyet Hatıra Belgesi verildi. Eski mezunların yoğun katılım gösterdiği gecede ayrıca eski liselilerden ressam Mete Başgu’nun ‘’Alaçatı’’ isimli yağlı boya tablosu açık arttırmaya çıkarılarak 15 bin TL’ye lise mezunlarından Cüneyt Öner tarafından satın alındı. Gece geç saatlere kadar sürdü. 

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER