Balıkesir Meslek ve Eğitim Fuarı  AVLU Kültür ve Kongre Merkezinde açıldı.

Balıkesir Meslek ve Eğitim Fuarı  AVLU Kültür ve Kongre Merkezinde açıldı.

Açılış törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı , Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, protokol, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri katıldı
Fuar açılışında bir açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin:
"Meslek Liselerimizin sayısının ve niteliğinin artması ülkemizin ekonomiden tarıma her alanda Tam Bağımsız bir özellik kazanmasının en büyük dinamiği ve güvencesidir.
Meslek ve Teknik Liselerde eğitim gören öğrencilerimiz Türkiye Yüzyılını inşa edecek en önemli unsurlarımızdan, gücümüzden birisidir.
Bu nedenle Eğitim Sistemimizin hızla Mesleki ve Teknik Liselerin toplam liseler arasında çoğunluk olması önemlidir. halen Meslek ve Teknik Lise öğrenci sayımız toplamın ancak 1/3'ü kadardır. Bu oran tersine dönerek Meslek ve Teknik Lise öğrenci varlığımız toplamın 2/3'ü oranıma ulaşması doğru olacaktır.
Fuara katılarak bilgi, maharet ve heyecanlarını sergileyen öğrenci kardeşlerimize, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerine, çocuklarını Meslek ve Teknik liselere gönderen, onları destekleyen ailelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."dedi.
Fuarda Meslek ve Teknik Lise öğrencileri çalışmalarından örnekler sergiliyor.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160