Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 02.05.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 02.05.2023

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerin önlemeye yönelik olarak 27.04.2023 tarihinde şüphe üzerine durdurulan (1) araç ve içerisinde bulunan  (3) şahıs üzerinde alınan arama kararına istinaden yapılan aramada;  

3.314 adet ecstasy uyuşturucu hap,
Uyuşturucu madde üretiminde kullanıldığı değerlendirilen toplam 5 parça halinde 1.403,65 gram sıvı halde kimyasal uyuşturucu ham maddesi,
97,87 gram uyuşturucu ecstasy ham maddesi,
4,62 gram metamfetamin maddesi,
32 paket halinde üzerlerine uyuşturucu madde kimyasalı püskürtülmek sureti ile uyuşturucu hap üretiminde kullanıldığı değerlendirilen pasta süsü,
Uyuşturucu madde paketlemede kullanılan 5 adet şeffaf ambalaj poşeti ele geçirilmiştir.
Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçundan 28.04.2023 tarihinde adli makamlara mevcutlu sevk edilmek üzere  (3) şahıs gözaltına alınmıştır.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

---------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında yakın takip, drift, birbiri ardına şerit değiştirme, öndeki aracı hatalı sollama gibi agresif davranışlarda bulunan sürücülere yönelik olarak, 27 Nisan 2023 tarihinde "Agresif Sürücü Davranışlarının Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.872) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca silah, mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Edremit ve Erdek İlçelerinde silah, mühimmat imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (5) adet tabanca, (5) adet şarjör, (28) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (2) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlemlere başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Altıeylül, Edremit, Savaştepe ve Havran ilçelerinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticaretini yaptığı tespit edilen (9) şüphelinin araç ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (150) gram skunk, (52) adet sentetik uyuşturucu hap, (7) gram metamfetamin, (1) adet hassas terazi, (1) adet esrar öğütme aparatı, (1) adet cep telefonu, (1) adet tabanca ve (19) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (9) şüpheli yakalanarak hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Sındırgı İlçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin ikamet adresinde yapılan aramada; (576) gram metamfetamin, (8) adet sentetik uyuşturucu hap, (1) adet tabanca ve (1) adet cep telefonu ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli yakalanarak hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; emniyet kemeri kullanımında sürücü ile yolcu tutum ve davranışlarının arzu edilir düzeye ulaştırılması, kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 01 Mayıs 2023 tarihinde "Köy Yollarında Seyreden Araçlarda Emniyet Kemeri Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.304) araç kontrol edilmiştir.

-------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan mahalle yollarında, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 30 Nisan 2023 tarihinde "Mahalle Yollarında Seyreden Araçlara Yönelik Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda; (682) araç kontrol edilmiştir.

--------------------

 
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, emniyet kemeri kullanımında sürücü ile yolcu tutum ve davranışlarının arzu edilir düzeye ulaştırılması, trafik kazalarının önlenmesi ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 30 Nisan 2023 tarihinde "Emniyet Kemeri Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda; (1.499) araç kontrol edilmiştir.

-----------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Balya, Bandırma, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, İvrindi, Kepsut ve Susurluk ilçelerinde 24.04.2023- 30.04.2023 tarihleri arasında  yapılan çalışmalarda (118) aranan şahıs akalanmış, (64) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(11) adet ruhsatsız tabanca ve (104) adet fişek ele geçirilmiştir.
(11) adet ruhsatsız tüfek ve (13) adet kartuş ele geçirilmiştir.
(2) adet kurusıkı tabanca ve (11) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

---------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce ilimizde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak 24-30 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılan (52) çalışmada İl genelinde (75) şahıs yakalanmış, (1) şahıs adli kontrol kararı ile, (66) şahıs haklarında yapılan adli işlemler neticesinde serbest bırakılmış, (8) şahıs tutuklanmıştır. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;
 
3.323 adet ecstasy hap,
1.403 gram sıvı uyuşturucu hammaddesi,
454 gram metamfetamin maddesi,
442 adet sentetik ecza hap,
98 gram ecstasy hammaddesi,
30 gram esrar maddesi,
6 gram bonzai maddesi,
2 adet ruhsatsız tüfek,
710 tl nakit para ele geçirilmiştir.
Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-------------------------

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER