Balıkesir Polis Jandarma 24 Saat 04.04.2023

Balıkesir Polis Jandarma 24 Saat 04.04.2023

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye,  Edremit, Erdek, Gönen, Havran ve Susurluk ilçelerinde 03.04.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalanmış, (9) şahıs tutuklanmıştır.
(3) adet ruhsatsız tüfek ve (1) adet kartuş ele geçirilmiştir.
(2) adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 01 Nisan 2023 tarihinde "Alkol Özel Denetimi” icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.420) araç kontrol edilmiştir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Havran ilçesinde on yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışmalar neticesinde;

Havran İlçesinde, “Silahla Yağma ” suçundan aranan ve hakkında “24 yıl, 4 Ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E.,

Havran İlçesinde, “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan aranan ve hakkında “10 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.Ç., icra edilen operasyonlar neticesinde yakalanmış olup, (2) şahıs da sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde aranan şahısların yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi için azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Burhaniye İlçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen (4) şüphelinin ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (19) âdeti içime hazır (1) gramlık fişekler halinde olmak üzere toplam (28) gram metamfetamin, (15) gram kubar esrar, (14) adet sentetik uyuşturucu hap, (1) adet uyuşturucu kullanma aparatı ve (4) adet av tüfeği ele geçirilmiştir. Olaya karışan (4) şüpheli yakalanarak haklarında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 27 Mart-02 Nisan 2023 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (23) adet sentetik uyuşturucu hap, (3.049) gram metamfetamin, (15) gram kubar esrar, (9) adet tabanca, (5) adet av tüfeği, (129) adet fişek, (33) adet silah parçası, (28) adet senet ve doküman, (3) adet cep telefonu ile (2) adet bilgisayar ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (23) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan sanayi, kurum ve kuruluşlar ile işyerlerinin yoğun olduğu bölge ve güzergahlarda servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik olarak, trafik kazalarını önlemek ve meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 03 Nisan 2023 tarihinde "Servis Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.614) araç kontrol edilmiştir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 04 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü kapsamında sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık maksadıyla Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca 04 Nisan 2023 tarihinde Burhaniye ve Ayvalık İlçelerinde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edilerek beslenmeleri sağlanmıştır. Vatandaşlarımıza sokak hayvanlarına yapılacak kötü muamelelere karşı yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirme yapılmış, telefonlarına HAYDİ uygulaması yüklenerek nasıl kullanılması gerektiği öğretilmiştir.

Sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi faaliyetlerine aralıksız devam edilecektir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklama olayına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Karesi İlçesinde meydana gelen göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olayı şüphelisi hakkında MASAK (Mali Suçlar Araştırma Kurulu) verileri ile analiz raporu incelemesi üzerine şüphelinin banka hesabında 2020-2021 yılları arasında (1.500.000) TL para hareketi tespit edilmiştir. Şüpheli hakkında adli işlemlere başlanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2023, 22:44

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER