Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 05.11.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 05.11.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıklarını koruma ile kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Altıeylül ilçesinde (1) şüphelinin tarihi eser kaçaklığı yapmak suretiyle haksız kazanç sağladığı tespit edilmesi üzerine yapılan araştırma ve fiziki takip sonucu, şüpheliye ait araçta 04 Kasım 2023 günü icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

(102) adet (Bizans dönemine ait) sikke ve

(33) adet (Roma ve Bizans dönemlerine ait) obje ele geçirilmiştir.

Olaya karışan (1) şüpheli yakalanarak hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Ayvalık İlçesinde yabancı uyruklu şahısları yasadışı yollarla yurtdışına çıkartmak suretiyle haksız kazanç sağladıkları tespit edilen (4) organizatöre yönelik ikamet adresi ve araçlarında 03 Kasım 2023 günü eş zamanlı olarak icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

(12) düzensiz göçmen yakalanmış,

(1) Adet lastik bot,

(1) Adet bot motoru,

(4) Adet bot pompası,

(1) gram metamfetamin,

(1) adet tabanca ve

(8) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

Olaya karışan (4) organizatör yakalanarak gözaltına alınmış, işlemlerinin tamamlanmasına müteakip sevk edildikleri mahkemece (3) organizatör hakkında tutuklama kararı, (1) organizatör hakkında ise adli kontrol tedbiri kararı verilmiştir.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------------------------

 İl Emniyet Müdürlüğümüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce  şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve bunların karışmış olduğu  kazalarla ilgili olarak, sorumluluk sahasında gerçekleşmesi muhtemel otobüs kazalarını önlemek, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli olarak seyahatlerini temin ederek can ve mal güvenliklerini en üst seviyede korumak amacıyla 24 saat esasına göre yaptığımız yoğun ve etkili denetimler kapsamında, 04.11.2023 günü 25 adet şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs denetlenmiştir.
Başkasına ait takoğraf kartını usulsüz kullanıldığı tespit edilen 2(iki) ayrı firmaya ait 2(iki) otobüs sürücüsüne toplam 3.958 TL tutarında cezai işlem uygulanarak kullanılan takoğraflara ve ceza puanı dolan bir sürücünün ehliyetine el konulmuştur.

 Vatandaşlarımızın trafikte can güvenliğini sağlamak ve güvenli trafik seyri için denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

-----------------------------------------

  İl Emniyet Müdürlüğümüzce 03/11/2023 günü; 21.30-23.00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak; Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde- (Açık alkol satış ve sunum yapan tüm içkili yerler, Dernek ve Kurum Lokalleri, Sosyal Tesisler, Kafe, Kafeterya, Kahvehane, Kıraathane, Elektronik Oyun Yerleri) ve Trafiğin yoğun olduğu farklı hareket noktalarında olmak üzere Merkez ve dış İlçelerde (86) ekip, (247) personelin katılımıyla ilimiz genelinde yapılan Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulamasında;

(1.549) şahıs sorgulanmış, 

(3) Yoklama/Bakaya suçundan, 

(1)  Kasten Yaralama suçundan, 

(1)  Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak Kabul Etmek Bulundurmak veya Kullanmak suçundan,

(1)  Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma suçundan olmak üzere toplam (6) Aranan şahıs yakalanmıştır.

(1) şahıstan 67.75 gram  Esrar maddesi,

(1) şahıstan 1.87 gram Metamfetamin maddesi,

(1) şahıstan 14 adet sentetik ecza maddesi elde edilmiş, 

Toplam 3 şahıs hakkında Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak  suçundan Adli işlem yapılmıştır.

(213) Umuma Açık yer, park, bahçe, meydan, alan, metruk yerler, gar, terminal vb. muhtelif yerler denetlenmiş ve kontrol edilmiş herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

(975) Araç denetlenmiş,

(91) Araç sürücüsüne toplam 155.686 TL idari para cezası uygulanmış,

(20) Araç trafikten men edilmiştir.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, 14:44

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER