Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 05.12.2022

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 05.12.2022

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından, traktörlerin karıştığı trafik kazalarının en aza indirilmesi, traktör kullanımı ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak trafik bilinci oluşması amacıyla; Kasım 2022 döneminde “Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında faaliyet icra edilmiştir.

Yapılan faaliyetle, (393) traktör sürücüsüne “Traktör Kullanımı ve Trafik Kuralları” konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Önümüzdeki dönemde de trafik kazalarının azaltılması ve trafik bilincinin yerleşmesi amacıyla, Trafik Jandarmasınca “Bilgilendirme Faaliyetleri” devam edecektir.

--------------------------- 
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Altıeylül, Ayvalık, Edremit ve Marmara İlçe Jandarma Komutanlığı Motorlu Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanımızda bulunan mahalle yollarında motosiklet sürücülerinin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla; Kasım 2022 döneminde “Kaskımla Güvendeyim” projesi kapsamında faaliyet icra edilmiştir.

Yapılan faaliyetle, (213) motosiklet sürücüsüne “Motosiklet Kullanımı ve Trafik Kuralları” konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Önümüzdeki dönemde de trafik kazalarının azaltılması ve trafik bilincinin yerleşmesi amacıyla, Trafik Jandarmasınca “Bilgilendirme Faaliyetleri” devam edecektir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca ilimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla 01 Aralık 2022 tarihinde yapılan çalışmalarda ve yapılan yol kontrol ve aramalarında;
(10) aranan şahıs yakalanmıştır.
(1) adet ruhsatsız tabanca,
(38) adet tabanca fişeği,
(4) adet av tüfeği ele geçirilmiştir.
Altıeylül ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Ayvalık ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (2) şahıs yakalanmıştır.
Burhaniye ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Edremit ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (3) şahıs yakalanmıştır.
Gömeç ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Gönen ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
(1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.
Karesi ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
(1) adet ruhsatsız tabanca
(38) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.
Savaştepe ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
(3) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.
Susurluk ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla, 01-02 Aralık 2022 tarihinde “Kış Lastiği Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda ( 2.630 ) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, ilkokul çağındaki öğrencilerimizde “Trafik Bilinci ve Kültürünü Oluşturmak” amacıyla, Altıeylül İlçesindeki Halalca İlkokulu ve Pamukçu İlkokulu öğrencilerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında 29 Kasım 2022 - 01 Aralık 2022 tarihlerinde (159) öğrenciye "Trafik Eğitimi” verilmiştir.

----------------

 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Balya, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen, Havran,  Marmara ve Susurluk ilçelerinde 01.12.2022 tarihinde yapılan çalışmalarda (17) aranan şahıs yakalanmış, (11) şahıs tutuklanmıştır.
Yapılan aramalarda;

(1) adet ruhsatsız tabanca ve (7) adet fişek ele geçirilmiştir.
(3) adet ruhsatsız tüfek ve (8) adet kartuş ele geçirilmiştir.
(3) adet kurusıkı tabanca ve (10) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Savaştepe İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda;

Hakkında 6 Yıl 3 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve polis memuru olarak görev yapmakta iken 2016 yılında KHK ile ihraç edilen (1) şahıs oluşturulan özel ekiplerce yapılan takip ve çalışmalar neticesi 02.12.2022 günü ilimiz Savaştepe ilçesinde yapılan operasyon neticesinde yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik operasyonel çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

---------------------

İlimiz Susurluk ilçesinde 21.08.2021 günü saat 08.00 sıralarında kamyon şöförü olan N. K. isimli şahıs çalıştığı işyerinin otoparkında yerde yüzünün alt kısmı kanlı bir şekilde, yüzüstü hareketsiz yatar vaziyette bulunmuş, şahsın yapılan kontrolünde EKS olduğu anlaşılmış, olay şüpheli ölüm vakası olarak değerlendirilmiş ve sonrasında yapılan çalışmalarda N. K. nın kafasına küt bir cisim ile vurularak öldürülmüş olabileceği değerlendirilerek, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konunun daha detaylı araştırılması için özel ekip oluşturulmuş ve ekiplerimizin yapmış olduğu titiz çalışmalar sonucunda olay yeri ve çevresinde bulunan tüm kamera görüntüleri izlenmiş, olayla ilgili bilgi sahibi olan tüm şahıslar ile detaylı görüşmeler yapılmıştır.

Olay tarihinden 15 ay sonra 02.12.2022 günü olayın şüphelisinin, maktul N. K. ile birlikte aynı işyerinde şoför olarak çalışan O. A. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş ve Susurluk ilçesinde yakalanarak gözaltına alınmış, alınan ifadesinde maktulün olay günü kendisine sarkıntılık etmesinden dolayı, uzaklaşması için kafasına sopa ile vurduğunu itiraf etmiştir. Şüpheli Adli mercilerce TUTUKLANARAK ceza evine teslim edilmiştir.

------------------------

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2022, 16:16

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160