Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 06.03.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 06.03.2024

 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; seyir halinde cep telefonu kullanımı sonucu oluşabilecek kazaların azaltılması ve “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun Arttırılması” maksadıyla, 05 Mart 2024 tarihinde "Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımına İlişkin Özel Trafik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir. Yapılan denetimler sonucunda (1.969) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 27 Şubat – 05 Mart 2024 tarihleri arasında internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde vatandaşlarımızın kimlik, adres, mail ve bankacılık gibi şahsi bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediği tespit edilen (43) adet Phising (oltalama) zararlı bağlantı adresinin erişime engellenmesi amacıyla Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirimde bulunularak erişime engellenmesi sağlanmıştır.

        “Yasadışı bahis, Müstehcenlik ve Sanal Kumar” içerikli yayınlar yaptığı tespit edilen (41) adet web sitesinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Bilgi İhbar Merkezine (www.ihbarweb.org) erişime engellenmesi amacıyla bildirimde bulunularak erişime engellenmesi sağlanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Edremit, Ayvalık, Gönen ve Karesi ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 04-05 Mart 2024 tarihlerinde icra edilen operasyonel faaliyetler sonucunda;

  • (120) gram kubar esrar,
  • (17) gram bonzai,
  • (1) adet hassas terazi,
  • (10) adet uyuşturucu kullanma aparatı ve
  • (3) adet tabanca ele geçirilmiştir.

        Olaya karışan (9) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2024, 14:57

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER