Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 13.12.2022

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 13.12.2022

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 05-11 Aralık 2022 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (1.404) adet sentetik uyuşturucu hap, (70) gram metamfetamin, (149) gram kubar esrar, (1) gram bonzai, (400) litre kaçak içki, (3) adet tabanca, (3) adet av tüfeği ve (48) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (25) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin üzeri ve aracında yapılan aramada; Roma ve Bizans dönemine ait (305) adet sikke ele geçirilmiştir. Olayla ilgili (1) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi,  Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Kepsut,  Marmara, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde 05.12.2022-11.12.2022 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda (167) aranan şahıs yakalanmış, (89) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(23) adet ruhsatsız tabanca ve (273) adet fişek,
(17) adet ruhsatsız tüfek ve (184) adet kartuş,
(11) adet kurusıkı tabanca ve (60) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-----------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce ilimizde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak 05-11-12/2022 tarihinde yapılan (70) çalışmada İl merkezi ile Ayvalık, Edremit, Bandırma, Gönen, Sındırgı, Susurluk, Havran, Burhaniye ve Savaştepe ilçelerinde (99) şahıs yakalanmış, (4) şahıs tutuklanmış, (6) şahıs adli kontrol şartıyla, (89) şahıs haklarında yapılan adli işlemler neticesinde serbest bırakılmıştır. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;
 
1.006 gram esrar maddesi,

1.003 adet sentetik ecza hap,

244 gram metamfetamin maddesi,

30 kök kenevir bitkisi,

27 gram skunk maddesi,

2 gram bonzai maddesi,

3 adet tüfek,

12 adet fişek ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-----------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde 12.12.2022 tarihinde yapılan çalışmalarda (22) aranan şahıs yakalanmış, (15) şahıs tutuklanmıştır.
Yapılan aramalarda;
 
(2) adet ruhsatsız tabanca ve (12) adet fişek ele geçirilmiştir.
 
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-----------------------

Kepsut İlçemize bağlı Serçeören Mahallesinde ikamet eden ve 22.11.2022 tarihinde kayıp olduğunun bildirilmesi üzerine aynı tarihten itibaren arama faaliyeti yürütülen Elnara MAMMADOVA KIZMAZ hakkında son günlerde bazı basın kuruluşlarının yayınlarında yer verilen haberler ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 
 
03.08.2006 tarihinde Serçeören Mahallesinde ikamet eden Ahmet KIZMAZ ile evlenen ve hayatını burada sürdüren Azerbaycan uyruklu Elnara MAMMADOVA KIZMAZ’ın 31.08.2022 tarihinde cinsel saldırıya maruz kaldığının öğrenilmesi üzerine konu Jandarma tarafından adli mercilere intikal ettirilmiş, yapılan işlem sonucunda 1 şüpheli şahıs tutuklanmış, 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Söz konusu olayla ilgili adli süreç devam etmektedir. 
    
22.11.2022 tarihinde ise Elnara MAMMADOVA KIZMAZ’ın kayıp olduğu ihbarının alınması üzerine Jandarma ekiplerimiz tarafından ivedi olarak gerekli araştırma yapılarak şahsın en son görüldüğü bölge tespit edilmiş ve geniş bir alanda arama faaliyetlerine başlanmıştır. Arama çalışmaları, Kepsut İlçemize bağlı Serçeören ve Örenli Mahallelerinde ihbarın alındığı tarihten itibaren kesintisiz olarak ayrıntılı şekilde sürdürülmektedir.  Jandarma Devriye Ekipleri, JASAT, İstihbarat Unsurları, Jandarma Asayiş Komando Timleri, AFAD, Jandarma Arama ve Kurtarma İz Takip Köpek Timi tarafından yürütülen çalışmalar titizlikle ve koordinasyon içinde gerçekleştirilmektedir. Her tür teknik imkan ve yöntem kullanılarak yapılan arama çalışmalarında şu ana kadar herhangi bir iz ve emareye ulaşılamamıştır. 
 
Valiliğimiz tarafından yakından takip edilen arama çalışmalarına aralıksız olarak devam edilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2022, 20:09

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER