Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 15.05.2022

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 15.05.2022

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca ilimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla 12 Mayıs 2022 tarihinde yapılan çalışmalarda ve yapılan yol aramalarında;
(16) aranan şahıs yakalanmıştır.
Altıeylül ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (2) şahıs yakalanmıştır.
Ayvalık ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (3) şahıs yakalanmıştır.
Bandırma ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Burhaniye ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (2) şahıs yakalanmıştır.
Gömeç ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (3) şahıs yakalanmıştır.
Gönen ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Kepsut ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (2) şahıs yakalanmıştır.
Manyas ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Gönen ilçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-----------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, sorumluluk alanımızda bulunan cadde ve sokaklarda şehiriçi yolcu taşıyan araç sürücülerini, trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazası sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 12 Mayıs 2022 tarihinde "Şehiriçi Yolcu Taşıyan Araçlar ve Sürücülere Yönelik Özel Trafik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.
 
Yapılan denetimler sonucunda (820) araç kontrol edilmiş, (18) araca (15.069) TL idari para cezası uygulanmış, (5) araç trafikten men edilmiştir.

----------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, 07-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, 12.05.2022 Perşembe günü Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait Çocuk Trafik Eğitim Parkında Balıkesir Valisi Sayın Hasan ŞILDAK, İl J. Komutanı J. Albay Tarık HEKİMOĞLU, İl Emniyet Müdürü Hasan ONAR, çeşitli kurum/kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve İl J.K.lığı ile İl Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerinin katılımı ile icra edilmiştir.
 
Faaliyetler kapsamında, “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik”, “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir”, “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Bi Hareketine Bakar Hayat”, “Kemerinle Yol Ver Hayata”, “Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın” mottoları çerçevesinde yol kullanıcılarını bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik stant açılarak trafik kuralları ile ilgili olarak el broşürleri, boyama kitabı, şapka, kırmızı düdük vb. materyallerin dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca, çeşitli okullardan gelen öğrencilere trafik eğitim parkurunda personelimiz tarafından uygulamalı trafik eğitimi verilmiştir.
 
Trafik haftası süresince, J.Trafik Timleri tarafından sorumluluk bölgemizdeki okullarda yapılan faaliyetler sonucunda (20) ilçede, (52) okulda, (2.837) öğrenciye trafik eğitimi verilmiştir.

----------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle traktör kazalarında artış olabileceği değerlendirildiğinden, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 13 Mayıs 2022 tarihinde "Traktörlerin ve Diğer Tarım Araçlarının Denetimi" faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (465) araç kontrol edilmiş, (2) araca (819) TL idari para cezası uygulanmış, (1) araç trafikten men edilmiştir.

---------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğünce Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Edremit ve Erdek İlçelerinde 14.05.2022 tarihinde yapılan çalışmalarda (12) aranan şahıs yakalanmış ve (6) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(4) adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait (10) adet fişek ele geçirilmiştir.
(2) adet ruhsatsız tüfek ve tüfeklere ait (14) adet kartuş ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

Editör: Bekir Terzioğlu

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2022, 14:15

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER