Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 17.01.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 17.01.2023

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar neticesinde; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri ve örgütle irtibatlı olduklarına dair haklarında ifade beyanları, ankesör kayıtları, terör örgütü lehine suç unsuru sosyal medya paylaşımları gibi çeşitli bilgi ve belgeler bulunduğu tespit edilen (10) şüpheliye yönelik olarak 10.01.2023 günü Saat: 07.00 itibarı ile ilimiz merkezli olmak üzere (3) ilde (Ankara, Balıkesir, Bursa) toplamda (11) adreste yapılan eş zamanlı operasyonel çalışmalar neticesinde şüphelilerin tamamı adreslerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Gözaltına alınan ve işlemleri tamamlanan şüphelilerden (2) şüpheli tutuklanmış, (8) şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.
 
FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.
 --------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi,  Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, Manyas, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde 09.01.2023-15.01.2023 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda (151) aranan şahıs yakalanmış, (81) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(26) adet ruhsatsız tabanca ve (162) adet fişek,
(14) adet ruhsatsız tüfek ve (164) adet kartuş,
(2) adet kurusıkı tabanca (0) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce ilimizde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak 09-15 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılan (51) çalışmada İl merkezi ile Ayvalık, Bandırma, Edremit, Gönen, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk, Havran ve Savaştepe ilçelerinde (78) şahıs yakalanmış, (13) şahıs tutuklanmış, (2) şahıs adli kontrol şartıyla, (63) şahıs haklarında yapılan adli işlemler neticesinde serbest bırakılmıştır. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;
 
661 gram metamfetamin maddesi,
132 adet sentetik ecza hap,
103 gram bonzai maddesi,
27 gram eroin maddesi,
21 gram esrar maddesi,
17 adet ecstasy hap,
1 gram skunk maddesi,
2 adet ruhsatsız tabanca,
4 adet fişek,
2 adet hassas terazi,
5.560 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirilmiştir.
Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.
 

---------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Kepsut ilçelerinde 16.01.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (26) aranan şahıs yakalanmış, (13) şahıs tutuklanmıştır.
Yapılan aramalarda;

(4) adet ruhsatsız tabanca ve (47) adet fişek ele geçirilmiştir.
(2) adet ruhsatsız tüfek ve (3) adet kartuş ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 09-15 Ocak 2023 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (802) adet sentetik uyuşturucu hap, (102) gram metamfetamin, (60) gram kubar esrar, (20) gram kenevir tohumu, (26) adet tarihi eser, (10) adet dinamit lokumu, (58) adet kazı malzemesi, (40.200) adet dolu makaron, (2) adet tabanca, (2) adet av tüfeği ve (7) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (50) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek; alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 15 Ocak 2023 tarihinde "Köy Yollarında Seyreden Araçlarda Uyuşturucu/Uyarıcı Madde ve Alkol Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (601) araç kontrol edilmiştir.

------------------------------


Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Burhaniye İskele Mahallesinde üç katlı villa içerisinde özel düzenek (iklimlendirme ve sera sistemi) kurarak skunk bitkisi yetiştirmek suretiyle uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin bulunduğu villada yapılan aramada; (10.800) gram kubar esrar, (112) kök skunk bitkisi, (1) adet av tüfeği, (50) adet fişek ile iklimlendirme ve sera düzeneği ele geçirilmiştir. Olaya ilgili (2) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan köy yolları ile cadde ve sokaklarda sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 13-16 Ocak 2023 tarihinde "Paydaş Kurumlarla Birlikte Müştereken Yapılan Yoğun Servis Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.907) araç kontrol edilmiştir.

---------------------------

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2023, 16:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER