Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 17.04.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 17.04.2023

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç ve Sındırgı ilçelerinde 11.04.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (20) aranan şahıs yakalanmış, (9) şahıs tutuklanmıştır.
(2) adet ruhsatsız tabanca ve (14) adet fişek ele geçirilmiştir.
(1) adet kurusıkı tabanca ve (8) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.
----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılmasına yönelik olarak 11 Nisan 2023 tarihinde "Yaya Önceliği Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetim sonucunda (1.579) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

 
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından Bigadiç Eti Maden Bor İşletme Müdürlüğünde çalışan erkek vatandaşlara “Kadına El Kalkamaz” mottosu kapsamında erkek eğitimi verilmiş, kadın vatandaşlara ise KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılarak uygulamayı indirmeleri sağlanmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğü emrinde görevli psikolog tarafından da “Öfke Kontrolü ve Stresle Başa Çıkma Yolları” hakkında bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.

------------------

alıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Altıeylül, Gönen ve Gömeç İlçelerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve bulundurduğu tespit edilen (6) şüphelinin araç ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (35) gram metamfetamin, (4) gram toz esrar, (32) kök kenevir, (5) gram kenevir tohumu, (6) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (1) adet av tüfeği ve (21) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (6) şüpheli yakalanarak haklarında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 13 Nisan 2023 tarihinde "Radarla Hız Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.145) araç kontrol edilmiştir.

------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca silah, mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç İlçelerinde silah, mühimmat imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (6) şüphelinin işyeri ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (10) adet tabanca, (2) adet av tüfeği, (15) adet şarjör ve (488) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaya karışan (6) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------


Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne ait Mobil Trafik Eğitim Aracı ile Manyas, İvrindi, Savaştepe ve Susurluk İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgelerinde bulunan (8) ilkokulda “Trafik Bilinci ve Kültürünü Oluşturmak” maksadıyla, 10-14 Nisan 2023 tarihleri arasında (790) öğrenciye "Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında “Trafik Eğitimi” verilmiştir.

---------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, yolcu taşımacılığı yapan firmalar ve şoförlerinin ilgili mevzuata ve trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, sürekli denetimler ile şoförler üzerinde “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun” yoğun şekilde hissettirilmesi maksadıyla, 14 Nisan 2023 tarihinde "Sivil Denetim Personelince Toplu Taşıma Araçlarına Yönelik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (4) araç kontrol edilmiştir.

--------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 14 Nisan 2023 tarihinde "Radarla Hız Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (753) araç kontrol edilmiştir.

----------------------

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemlerini almak; ayrıca servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetini en üst düzeyde tutmasını sağlayarak, yakalanma risk duygusunun arttırılması ile servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla; 14 Nisan 2023 tarihinde 07.30-09.30, 12.30-13.30 ve 15.00-18.00 saatleri arasında üç periyot halinde Huzur Güven Uygulamaları kapsamında “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Denetimler sonucunda; (139) okul çevresi, (422) umuma açık yer, (2.847) şahıs ve (326) araç kontrol edilmiş, çeşitli suçlardan aranan (13) kişi yakalanmıştır.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, deniz yoluyla yasadışı çıkış olayına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Ayvalık İlçesinde (8) şüphelinin örgütlü olarak yabancı uyruklu şahısları Yunanistan’a illegal yollardan kaçırmak suretiyle haksız kazanç temin ettikleri tespit edilmiştir. Şüphelilere yönelik icra edilen operasyonel faaliyet neticesinde; (16) düzensiz göçmen yakalanmış, ayrıca (13) adet sentetik uyuşturucu hap, (0,78) gram kubar esrar ve (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Olayda yakalanan (16) düzensiz göçmen Bandırma Geri Gönderme Merkezine sevk edilmiş olup, olaya karışan (8) şüpheli hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

------------------------

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2023, 01:44

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER