Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 20.04.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 20.04.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, araç içi koruma sistemlerinden emniyet kemeri, çocuk koltuğu ve çocuk yükselticisi aparatlarının kullanımında sürücü ile yolcu tutum ve davranışlarının arzu edilir düzeye ulaştırılması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması maksadıyla, 15 Nisan 2023 tarihinde "Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Tertibatı Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (2.538) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 10-16 Nisan 2023 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (335) adet sentetik uyuşturucu hap, (62) gram metamfetamin, (390) gram kubar esrar, (192) gram kokain, (142) kök kenevir, (10) gram kenevir tohumu, (5) adet tabanca, (3) adet av tüfeği, (310) adet fişek, (5) adet cep telefonu, (1) adet bilgisayar, (9) adet kazı malzemesi ve suçtan elde edilen (500) TL ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (48) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Savaştepe ilçesi kırsalında izinsiz kazı yapılacağının tespiti üzerine bölgede yapılan kontroller neticesinde (2) şüpheli kazı esnasında suçüstü yakalanmıştır. Şüpheliler ile birlikte (1) adet dedektör ve (8) adet kazı malzemesi ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Altıeylül, Balya ve Savaştepe ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (9) şüphelinin işyeri ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (191) adet sentetik uyuşturucu hap, (367) gram kubar esrar, (12) gram metamfetamin, (110) kök kenevir bitkisi, (5) gram kenevir tohumu, (7) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (1) adet esrar öğütme aparatı, (2) adet av tüfeği ve (7) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaya karışan (9) şüpheli yakalanarak hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; emniyet kemeri kullanımında sürücü ile yolcu tutum ve davranışlarının arzu edilir düzeye ulaştırılması, kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 16 Nisan 2023 tarihinde "Köy Yollarında Seyreden Araçlarda Emniyet Kemeri Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.552) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle traktör kazalarında artış olabileceği değerlendirildiğinden, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 17 Nisan 2023 tarihinde "Traktör/ROPS Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.069) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan mahalle yollarında motosiklet sürücülerinin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla, 18 Nisan 2023 tarihinde "Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetim sonucunda (1.388) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü,  Altıeylül, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye,  Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde 10.04.2023-16.04.2023 tarihleri arasında  yapılan çalışmalarda (127) aranan şahıs yakalanmış, (68) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(13) adet ruhsatsız tabanca ve (128) adet fişek,
(7) adet ruhsatsız tüfek ve (35) adet kartuş,
(2) adet kurusıkı tabanca ve (8) adet fişek ele geçirilmiştir.
 

Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-------------------

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2023, 01:45

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER