Balıkesir Polis jandarma 24 saat 20.11.2023

Balıkesir Polis jandarma 24 saat 20.11.2023

İl Emniyet Müdürlüğümüzce, İlköğretim, Orta öğretim ve Üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere, terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla 20.11.2023 günü il genelinde 08.00-17.00 saatleri arasında (39) Sabit Uygulama Noktasında olmak üzere, (152) ekip ve (698) personelin katılımı ile İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite kampüsleri çevresinde faaliyet gösteren yerler ve bu alanlara geliş gidişte çocuk ve gençlerin korunması amacı ile gerçekleştirilen denetimlerde;

65 oyun, internet ve playstation salonu,  

128 kahvehane, 

18 iddia bayii, 

75 büfe, 

9 içkili yer olmak üzere toplam 295 iş yeri denetlenmiştir.

60 metruk bina, 342 okul çevresi, 139 park-bahçe kontrol edilmiştir.

Toplam 1278 şahıs sorgulanmış, 

1 şahsın bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık suçundan ifadesinin alınmasına yönelik aranması olduğu tespit edilmiş, gerekli adli işlemleri yapılmıştır.

İlimiz genelinde Okul Servisi ve Sürücülerine yönelik yapılan Trafik denetimlerinde; 

(329) araç kontrol edilmiş, 

(9) araç sürücüsüne toplam 21.475 TL tutarında idari para cezası uygulanmış, 

(1) araç trafikten men edilmiştir.                                               

 Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, suç ve suç odaklarından korunması amacıyla çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedi.

-----------------------------------

  İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 20 Kasım 2023 günü il merkezi mahallelerinde yapılan uygulama neticesinde;

1 Şahıstan (1) adet ruhsatsız tabanca, (5) adet fişek yakalanmıştır. 

Silahlı Yağma suçundan 27 Yıl hapis cezası  bulunan bulunan 1 şahıs, 

Hırsızlık suçundan 26 Yıl 10 Ay hapis cezası  bulunan 1 şahıs, 

Hırsızlık  suçundan  2 Yıl 6 Ay hapis cezası bulunan 1 şahıs, 

Askeri Ceza Kanununa Muhalefet  suçundan 1 Yıl 6 Ay hapis cezası bulunan 1 şahıs, 

Basit Yaralama suçundan 3 Ay hapis cezası bulunan 1şahıs,

Uyuşturucu ve Uyarıcı madde Kullanımı, Hakaret, Basit Yaralama, Hırsızlık suçlarından ifadesinin alınmasına yönelik aranan 5 şahıs olmak üzere toplam 10 şahıs yakalanarak Adliyeye intikal ettirilmiştir.

Ayrıca;

Paşaalanı Mahallesinde 20.11.2023 günü meydana gelen Açıktan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak 1 şüpheli şahıs, Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği Ekibi tarafından tespit edilerek gözaltına alınmıştır.

Kasaplar Mahallesinde 18.11.2023 günü meydana gelen Açıktan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak 2 şüpheli şahıs, Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği Ekibi tarafından tespit edilerek yakalanmıştır.

Suçların azaltılması, işlenmiş suçların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

-------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından, Çevre, Doğa ve Hayvanların korunması, hayvan sevgisinin aşılanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ile toplumsal farkındalığın arttırılması maksadıyla 18 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen önleyici kolluk görevleri esnasında sorumluluk alanımızda bulunan Susurluk ilçesi Ilıcaboğazı Mahallesi yolu girişi Bandırma-Susurluk karayolu kenarında ön ayağı kırılmış şekilde yaralı (1) Adet “Sokak köpeği” ve Muradiye Mahallesi yolu üzerinde arka ayakları kırılmış şekilde yaralı (1) Adet yaban hayvanı olan “Tilki'' cinsi yabani memeli hayvan bulunmuştur.

Tilkinin tedavisinin yapılarak doğaya bırakılması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine, yaralı sokak köpeği ise Balıkesir Büyükşehir belediyesine ait hayvan barınağına teslim edilmiştir.

-------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile (82) ekip ve (285) personelin katılımı ile 20 Kasım 2023 Pazartesi günü 14:30-16:30 saatleri arasında icra edilen Önleyici Kolluk Faaliyetleri kapsamında;

(3824) Şahıs sorgusu,

(1445) Araç sorgusu,

(49) İş yeri kontrolü yapılmış olup, farklı suçlardan arama kaydı bulunan (9) şahıs yakalanmıştır.

Uygulama sonucunda arama kaydı bulunan (1) araç ele geçirilmiştir.

 Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemlerini almak;

        Ayrıca servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetini en üst düzeyde tutmasını sağlayarak, yakalanma risk duygusunun arttırılması ile servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla; 20 Kasım 2023 tarihinde 07.30-18.00 saatleri arasında Huzur Güven Uygulamaları kapsamında “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Denetimler sonucunda;

(148) okul çevresi,

(370) umuma açık yer,

(2.918) şahıs ve

(255) araç kontrol edilmiş,

(19) umuma açık yer hakkında işlem yapılmış ve

çeşitli suçlardan aranan (5) kişi yakalanmıştır.

--------------------------------------

Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz ile ilgili birimler koordinesinde takip edilen M.N.(2006 Doğumlu-Erkek) ve G.G.(2002 Doğumlu-Erkek) isimli şahısların 21.11.2023 günü saat 01:58 sıralarında  ticari taksi plakalı bir araç ile Bursa ilinden uyuşturucu veya uyarıcı madde getirdiği yönünde alınan bilgi üzerine bahse konu ticari taksi plakalı araç, Gönen ilçemize ait Bandırma Yolu uygulama noktasında kontrollü olarak durdurulmuş, araçta bulunan G.G. ve M.N. isimli şahısların yapılan üst aramalarında;

şeffaf poşet içerisinde daralı 32 gram,

kağıt paraya sarılı vaziyette daralı 2,26 gram ve

şeffaf kutu içerisinde daralı 5,65 gram olmak üzere, toplam 39,91 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi olarak değerlendirilen madde ele geçirilmiştir. 

Şahıslarla yapılan görüşme sonucunda, uyuşturucu madde alımında kullanılmak üzere yaklaşık 11.000 TL tutarındaki paranın, B.D.(1993 Doğumlu-Erkek) isimli şahıs tarafından kendilerine verildiğini beyan etmeleri üzerine Cumhuriyet Savcısı talimatı gereği Şüpheli G.G. ve (Suça Sürüklenen Çocuk) M.N. gözaltına alınmış olup, firari olan şüpheli B.D.’nin yakalanması için çalışmalara başlanılmıştır. 

 Uyuşturucu ile mücadeleye ve uyuşturucu maddelerin satışını sağlayanların tespit edilerek yakalanması amacıyla icra edilen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.

-----------------------------------------

İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce ilimiz merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (14) ekip ve (46) personelin katılımıyla, 21.11.2023 günü saat 21:30 ile 22:30 arasında yapılan Asayiş ve Trafik Huzur Uygulamasında; 

(477) şahıs sorgulanmış, 

(1) şahıs Hırsızlık,

(1) şahıs Dolandırcılık, 

(1) şahıs Yoklama Kaçağı,

Olmak üzere toplam (3) aranan şahıs yakalanarak gerekli işlemler yapılmıştır. 

 (1) şahsa kurusıkı tabanca bulundurmak  suçundan İdari işlem yapılmıştır.

 (15) araç kontrol edilmiş, araçlarda eksiklik ya da kusur tespit edilememiştir. 

Suçların azaltılması, işlenmiş suçların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

---------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;

Ayvalık İlçesi Küçükköy Mahallesinde 20 Kasım 2023 günü düzenlenen operasyonel faaliyet sonucunda, (3) organizatör ile birlikte (16) düzensiz göçmen yakalanmıştır.

Adli makamlara sevk edilen (3) organizatör tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş olup, (16) düzensiz göçmen Bandırma Geri Gönderme Merkezine sevk edilmiştir.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;

 Savaştepe İlçesinde 21 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen operasyonel faaliyet sonucunda, Suriye uyruklu (13) düzensiz göçmen ile (2) şüpheli yakalanmış ve olayda kullanılan (2) araç ele geçirilmiştir.

Yakalanan (2) şüpheli hakkında adli işlemlere başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edilmiştir.

------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2023, 15:32

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER