Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 21.10.2021

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 21.10.2021

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Edremit ve Bandırma ilçelerinde on yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulanan aranan şahısların yakalanmasına yönelik Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışma neticesinde;
Edremit ilçesinde, “Üstsoydan Akrabayı Kasten Öldürmek” suçundan aranan ve hakkında “13 yıl, 4 Ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.D.,

Bandırma ilçesinde, “Kasten Öldürme” suçundan aranan ve hakkında “18 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.A.,

29 Mayıs 2023 tarihinde icra edilen operasyon neticesinde yakalanmış olup, (2) aranan şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

Balıkesir İl J.K.lığı, sorumluluk bölgesinde aranan şahısların yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi için azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir.

------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde ile silah mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Edremit, Bigadiç ve Burhaniye İlçelerinde uyuşturucu madde ile silah mühimmat imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (5) şüphelinin araç ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (35) kök kenevir, (7) adet sentetik uyuşturucu hap, (5) gram metamfetamin, (2) adet tabanca ve (7) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (5) şüpheli hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin aracında yapılan aramada; (38) adet Roma Dönemine ait sikke ve (6) adet Roma Dönemine ait figür ele geçirilmiştir. Olaya karışan şüpheli yakalanarak hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit ve Havran ilçelerinde 31.05.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (24) aranan şahıs yakalanmış, (14) şahıs tutuklanmıştır.
(2) adet ruhsatsız tabanca ve (89) adet fişek,
(6) adet ruhsatsız tüfek ve (47) adet kartuş ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

--------------------------- 
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergâhlarda ve trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde ve mahalle yollarında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik, kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucundan meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 11, 17, 25 ve 31 Mayıs 2023 tarihlerinde “Drone ile Havadan Trafik Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda Drone ile (8) saat uçuş gerçekleştirilmiş, (865) araç kontrol edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü koordinesinde, motosiklet sürücüleri ve yolcularının kendileri için hayati önem taşıyan reflektif yelek giymelerini sağlamak, motosiklet sürücülerinin karıştığı trafik kazalarını ve bu kazalar neticesinde meydana gelen ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek maksadıyla, Mayıs 2023 ayında (316) motosiklet sürücüsüne “Reflektif Yelek Giy, Görünür Ol Kampanyası” kapsamında bilgilendirme faaliyeti icra edilerek, reflektif yelek, broşür ve sticker dağıtılmıştır.

---------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca “Terör Örgütleri” ne yönelik olarak yapılan istihbarî çalışmalar sonucunda;

“DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen” A.Ş. isimli şahıs, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı TEM ve İSTH Timleri tarafından 31.05.2023 tarihinde yapılan operasyon kapsamında Manisa İli Alaşehir İlçesinde yakalanmış ve aynı gün gözaltına alınmış olup, 01.06.2023 tarihinde çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak Kepsut L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

-------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Gönen, Edremit, Erdek, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 01.06.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalanmış, (10) şahıs tutuklanmıştır.
(2) adet ruhsatsız tabanca ve (3) adet fişek,
(2) adet ruhsatsız tüfek ve (7) adet kartuş ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

---------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Havran ve Edremit ilçelerinde on yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulanan aranan şahısların yakalanmasına yönelik Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışma neticesinde;

Havran ilçesinde, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan ve hakkında “16 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.A.,

Edremit ilçesinde, “Kasten Yaralama” suçundan aranan ve hakkında “12 yıl 10 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.G.,

31 Mayıs 2023 tarihinde icra edilen operasyon neticesinde yakalanmış olup, (2) aranan şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

Balıkesir İl J.K.lığı, sorumluluk bölgesinde aranan şahısların yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi için azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir.
 

--------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, traktörlerin karıştığı trafik kazalarının en aza indirilmesi, traktör kullanımı ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak trafik bilincinin oluşturulması amacıyla, Mayıs 2023 ayında "Reflektör Tak, Görünün Ol” projesi kapsamında “Trafik Güvenliği Eğitimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Proje kapsamında, (608) traktör sürücüsüne “Traktör Kullanımı ve Trafik Kuralları” konusunda bilgilendirme yapılarak, reflektör, broşür ve traktör kullanma kitapçığı dağıtılmıştır.

-----------------------

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmalar ve çalışmalar neticesinde; ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremi fırsata çevirmek isteyen şüphelilerin sosyal paylaşım platformu içerisinde konteyner ürünlerinin fiyatlarını düşük göstererek gerçek kişilere ait olmayan sahte hesaplar üzerinden ilan veren, temin ettikleri banka hesaplarına para yatırtarak kendilerine haksız kazanç elde eden oluşumun deşifresi ve devamında şüphelilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik 3 aylık süren projeli çalışma gerçekleştirilmiş ve Denizli, Afyonkarahisar, İstanbul, Antalya, İzmir ve Manisa illerinde olmak üzere toplam 8 şüpheli şahıs tespit edilmiştir. 

Şüphelilerin, 3 aylık süre zarfında vatandaşlarımızı 500 bin TL civarında dolandırdıkları tespit edilmiştir.

31.05.2023 günü saat: 07:30 da toplam 6 ilde Balıkesir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde; Antalya, Denizli, Afyonkarahisar, İstanbul, Manisa ve İzmir İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı toplam 20 ekip, 80 personelle birlikte eş zamanlı olarak operasyon yapılmış,

7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yapılan operasyon sonucunda;

9 adet cep telefonu,
11 adet sim kart,
çeşitli bankalara ait kartlar ele geçirilmiştir. 
Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından şüpheli olan 8 şahıstan;

1'inin daha önceden başka bir suçtan tutuklandığı halen Denizli T tipi ceza infaz kurumunda bulunduğu tespit edilmiş,
Gözaltına alınan 7 şüpheliden 2 si savcılık talimatı gereği ifade işlemleri ardından serbest bırakılmış,
5 şüpheli şahıs ilimize getirilerek 02.06.2023 günü sevk edilmiş olduğu adli mercilerce 5 şüpheli şahsın tamamı TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir.
Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca silah, mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Balıkesir merkezli (8) ilde (Bursa, Diyarbakır, İzmir, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Tokat) örgütlü olarak silah, mühimmat imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (41) şüpheliye yönelik (47) adreste icra edilen faaliyet neticesinde; (29) adet tabanca, (7) adet av tüfeği, (1.790) adet tabanca fişeği, (2.041) adet av tüfeği kartuşu, (29) adet bıçak, (30) gram esrar, (14) adet sentetik uyuşturucu hap, (20) adet cep telefonu, (2) adet bilgisayar, (1) adet kamera ve (5) litre etil alkol ele geçirilmiştir. Olayla ilgili gözaltına alınan (18) şüpheliden (7) şüpheli adli makamlarca tutuklanmış, (7) şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmış ve (4) şüpheli serbest bırakılmıştır. Şüpheliler hakkında adli tahkikata devam edilmektedir.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2023, 16:35

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER