Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 23.05.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 23.05.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında motosiklet sürücülerinin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla, 18 Mayıs 2023 tarihinde "Motosiklet Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetim sonucunda; (1.001) araç kontrol edilmiştir.

----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 19 Mayıs 2023 tarihinde "Radarla Hız Özel Denetimi” icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.079) araç kontrol edilmiştir.

----------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü,  Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Balya, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen, Havran, Kepsut, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde 15.05.2023-21.05.2023 tarihleri arasında  yapılan çalışmalarda (209) aranan şahıs yakalanmış, (102) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(14) adet ruhsatsız tabanca ve (261) adet fişek,
(9) adet ruhsatsız tüfek ve (30) adet kartuş
(2) adet kurusıkı tabanca ve (2) adet fişek
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir

-----------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce ilimizde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak 15-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılan (39) çalışmada İl genelinde (55) şahıs yakalanmış, (2) şahıs tutuklanmış, (52) şahıs haklarında yapılan adli işlemler neticesinde serbest bırakılmış, (1) şahıs gözaltına alınmıştır. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;
 

167 gram metamfetamin maddesi,
129 gram esrar maddesi,
57 adet sentetik ecza hap,
22 adet ecstasy,
12 kök kenevir bitkisi,
4 gram eroin maddesi,
2 gram skunk maddesi,
1 adet ruhsatsız tabanca,
150 Euro,
52 Dolar,
4.150 TL ele geçirilmiştir.
Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

----------------------------

Balıkesir İli, Kepsut İlçesinde, havaların ısınmasıyla vatandaşların tarla ve bağ/bahçelerini sulamak amacıyla kullanmış oldukları su pompası, dinamo ve jenaratör gibi tarım aletlerini çalan hırsızların yakalanması ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Kepsut İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş Timlerinden özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan titiz ve ayrıntılı araştırmalar neticesinde, Kepsut İlçesinde meydana gelen (7) ayrı bağ/bahçe ve tarladan su pompası, dinamo ve jeneratör hırsızlık olaylarını gerçekleştiren M.T., R.K. ve S.B. isimli (3) şüpheli çalmış oldukları tarım aletleri ile birlikte, icra edilen operasyon ile yakalanmış haklarında adli işlem yapılmıştır. Ele geçen su pompası, dinamo ve jeneratör sahiplerine teslim edilmiştir.

Balıkesir İl J.K.lığı, sorumluluk bölgesinde hırsızlık olaylarının önlenmesi kısa sürede aydınlatılması, faillerinin yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi için azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir.

------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde ile silah mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Altıeylül ilçesinde uyuşturucu madde ile silah mühimmat bulundurduğu tespit edilen (2) şüphelinin üzerinde ve ikamet adresinde yapılan aramalarda; (206) gram metamfetamin, (80) adet sentetik uyuşturucu hap, (1) adet tabanca, (1) adet şarjör, (7) adet fişek ve (24.000TL) suçtan elde edilen gelir ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (2) şüpheli hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, silah mühimmat ile uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Bandırma ilçesinde silah mühimmat ve uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin üzerinde ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (112) gram metamfetamin, (5) gram kubar esrar, (20) adet sentetik uyuşturucu hap, (5) adet tabanca, (1) adet av tüfeği, (36) adet tabanca fişeği, (5) adet şarjör ve (4) adet bıçak ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (1) şüpheli hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarmasınca, tarımsal zirai araçlar ile traktör kazaları ve bu kazalardan kaynaklı ölü ve yaralı sayılarının azaltılması, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltilmesi maksadıyla; 21 Mayıs 2023 tarihinde “Tarım Araçları ve Sürücülerine Yönelik Özel Trafik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Traktör Denetimi sonucunda; (1.184) araç kontrol edilmiştir.

---------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 15-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (111) adet sentetik uyuşturucu hap, (451) gram metamfetamin, (102) gram kubar esrar, (1) gram skunk, (2) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (6) adet tabanca, (1) adet av tüfeği, (43) adet fişek, (5) adet şarjör, (1) adet hassas terazi ve (24.000TL) suçtan elde edilen gelir ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (14) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.
 

-------------------------

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023, 10:14

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160