Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 26.01.2022

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 26.01.2022

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Marmara ve Susurluk ilçelerinde 25.01.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (22) aranan şahıs yakalanmış, (11) şahıs tutuklanmıştır.
Yapılan aramalarda;

(1) adet ruhsatsız tabanca ve (4) adet fişek ele geçirilmiştir.
(2) adet ruhsatsız tüfek ve (54) adet kartuş ele geçirilmiştir.
(2) adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; şehir içi yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin ilgili mevzuata ve trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, sürekli denetimler ile şoförler üzerinde “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun” yoğun şekilde hissettirilmesi maksadıyla, 24 Ocak 2023 tarihinde "Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı Yapan Araçlara Sivil Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (879) araç kontrol edilmiştir.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen, Susurluk ve Karesi İlçelerinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (6) şüphelinin araç ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (152) gram kubar esrar, (24) adet sentetik uyuşturucu hap, (2) gram metamfetamin ve (4) adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (6) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerin önlemeye yönelik olarak 24.01.2023 tarihinde İl Merkezi ve Bigadiç  ilçesinde  yapılan (6) çalışmada, (15) şahıs yakalanmış,  uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan (1)  şahıs gözaltına alınmış,  adli makamlara sevk edilen (1) şahıs çıkarıldığı mahkemece Adli Kontrol Kararı ile, (2) şahıs ifade akabinde savcılıktan, yakalanan (11) şahıs ise haklarında yapılan adli işlemler neticesi serbest bırakılmıştır. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;

55,82 gram metamfetamin maddesi,
9,22 gram esrar maddesi,
53,85 gram eroin maddesi,
6 adet sentetik ecza hap,
1 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan (payp) aparat ele geçirilmiştir.
Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

-----

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince; Jandarmanın yarıyıl tatilinde de çocuklarımızın yanında olduğunu hatırlatmak maksadıyla 24 Ocak 2023 tarihinde Bandırma Hicri Ercili Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarımız ziyaret edilmiştir. Çocuklara, Jandarma Çocuk Dergisi ve Jandarma Boyama Kitabı hediye edilmiş ve Bomba Arama Köpek Unsuru tarafından Jandarma Köpek Unsurlarını tanıtmak maksadıyla gösteri yapılmıştır.

--------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Sındırgı ve Karesi İlçelerinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin araç ve işyerinde yapılan aramalarda; (308) adet sentetik uyuşturucu hap (lyrica ve gerica), (3) gram kenevir tohumu ve (3) adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (2) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

(Editör: Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2023, 18:31

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160