Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 26.05.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 26.05.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne ait Mobil Trafik Eğitim Aracı ile Havran ve Kepsut İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgelerinde bulunan (4) ilkokulda “Trafik Bilinci ve Kültürünü Oluşturmak” maksadıyla, 24-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında (214) öğrenciye "Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında “Trafik Eğitimi” verilmiştir.

----------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde toplam (5) ilçede (Altıeylül, Balya, Gönen, Gömeç, Dursunbey) uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (6) şüphelinin araç ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (90) gram metamfetamin, (7) kök kenevir, (2) gram bonzai, (1) adet sentetik uyuşturucu hap, (5) adet uyuşturucu kullanma apatarı ve (1) adet av tüfeği ele geçirilmiştir. Olay karışan (6) şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.
 

------------------

Balıkesir İli, Dursunbey İlçesinde, havaların ısınmasıyla vatandaşların tarla ve bağ/bahçelerini sulamak amacıyla kullanmış oldukları su motoru, pulluk ve sulama fıskiyesi gibi tarım aletlerini çalan hırsızların yakalanması ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Dursunbey İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş Timlerinden özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan titiz ve ayrıntılı araştırmalar neticesinde, Dursunbey İlçesinde meydana gelen bağ/bahçe ve tarladan su motoru, pulluk, ve sulama fıskiyesi hırsızlık olaylarını kapalı kasa kamyonet araç ile gerçekleştiren E.E., F.K. ve A.Ş. isimli (3) şüpheli çalmış oldukları tarım aletleri ile birlikte, icra edilen operasyon ile suç üstü yakalanmış, haklarında adli işlem yapılmıştır. Ele geçen su motoru, pulluk ve sulama fıskiyesi sahiplerine teslim edilmiştir.

Balıkesir İl J.K.lığı, sorumluluk bölgesinde hırsızlık olaylarının önlenmesi kısa sürede aydınlatılması, faillerinin yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi için azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir.

--------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca “Terör Örgütleri” ne yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar sonucunda;

Hakkında “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma” suçundan yakalama kararı bulunan V.A. isimli şahıs, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı TEM ve İSTH Timleri tarafından yapılan takip sonucu 24.05.2023 tarihinde Edremit İlçesi Akçay mahallesinde yakalanmış ve aynı gün gözaltına alınmış olup, 24.05.2023 tarihinde Edremit C.Başsavcılığınca tutuklanarak Burhaniye T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

-------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit,  Erdek ve Gönen ilçelerinde 23.05.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (24) aranan şahıs yakalanmış, (13) şahıs tutuklanmıştır.
(3) adet ruhsatsız tabanca ve (16) adet fişek,
(2) adet ruhsatsız tüfek ve (8) adet kartuş,
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

--------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Bandırma İlçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen (4) şüphelinin işyerinde yapılan aramada; (3.186) gram metamfetamin, (2) gram kokain, (86) adet uyuşturucu kullanma aparat malzemesi, (1) adet hassas terazi, (3) adet uyuşturucu ölçeği, (4) adet cep telefonu ve suçtan elde edilen gelir olarak (5.500) TL ele geçirilmiştir. Olay karışan (4) şüpheli gözaltına alınarak haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, silah mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Burhaniye İlçesinde silah mühimmat ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin işyeri ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (3) adet av tüfeği, (2) adet tabanca, (1.943) adet av tüfeği fişeği, (1.164) adet tabanca fişeği ve (22) adet bıçak ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (2) şüpheli gözaltına alınarak haklarında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------

(Editör: Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2023, 21:30

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER