Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 28.03.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 28.03.2024

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca Dolandırıcılık olayının aydınlatılması ve suçlularının yakalanmasına yönelik Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) oluşturulan özel ekip tarafından olaya derhal müdahale edilerek; hızlı bir şekilde toplam (15) saatlik güvenlik kameraları görüntülerinin incelenmesi, fiziki takip ve açık kaynak araştırmaları neticesinde dolandırıcılık olayının şüphelileri R.K. (33-Erkek) ve M.Ü. (24-Erkek) olduğu tespit edilmiştir.

        Adı geçen şahıslar Kütahya İli Simav İlçesinde bozdurdukları altınlara ait nakit paralarla ve ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanmışlardır.

        Adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip şüpheli şahıslar tutuklanarak Bandırma Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzenini sağlanması ile suçluların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Mosikletli Polis Timlerince ilçe genelinde şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan uygulama kapsamında; 

        27.03.2024 günü durumundan şüphelenilerek durdurulan Ufuk C.(1993) isimli şahıstan 1,60 gram esrar maddesi olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

        

        Şüpheli (1) sahıs hakkında gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır

        Suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğünce 28.03.2024 günü saat 01:10 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığı ile alınan ihbarda;
        Yeni Mahalle, Şehit Kadir Çelik Caddesi üzerinde bulunan kırmızı kamyonun içerisinde şüpheli şahıslar olduğu bildirilmiş olup, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevlilerce yapılan incelemede; söz konusu cadde üzerinde bulunan şüpheli kamyon ve içerisinde bulunan Anıl B.(1999-Balıkesir) ve Mehmet Y.(2000-Sındırgı) isimli şahıslar üzerinde yapılan kontrollerde GALARA 300 mg Kapsül ibareli 3 tablet halinde toplam 41 adet sentetik hap ve üç ayrı poşete sarılı vaziyette toplam daralı ağırlığı 5.30 Gr olan Metemfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

        Şüpheli şahıslar  hakkında gerekli tahkikata başlanılmıştır.


        Suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce 25-27 Mart 2024 tarihleri arasında Altıeylül ve Karesi İlçelerinde şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan uygulamalar sonucunda; 

        (4556) şahıs sorgulanmış, (20) Aranan Şahıs yakalanmıştır.

  • (1) şahıstan (1) adet ruhsatsız tabanca, 
  • (1) şahıstan (1) adet ruhsatsız tüfek, 
  • 1 şahıstan 44 Adet GALARA isimli sentetik ecza maddesi, 
  • (1) şahıstan 9,16 gr METAMFETAMİN maddesi ele geçirilerek gerekli adli/idari işlemler yapılmıştır.


        Suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergâhlarda ve trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde ve mahalle yollarında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik, kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucundan meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, Mart 2024 ayı içerisinde “Drone ile Havadan Trafik Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

        Drone ile (20) saat havadan trafik denetimi sonucunda, (205) araç kontrol edilmiştir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, mobil bankacılık sisteminde sahte oluşturdukları dekontları kullanarak çiftçilerimizden küçükbaş/büyükbaş hayvanları karşılıksız satın almak suretiyle (7) ayrı nitelikli dolandırıcılık olayına karışan şüphelilere yönelik Burhaniye ilçesinde 25 Mart 2024 günü icra edilen operasyonel faaliyet sonucunda; mağdurlara ait (35) adet küçükbaş hayvan ele geçirilerek sahiplerine teslim edilmiştir.

        Olaya karışan (3) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış olup sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde; 27 Mart 2024 tarihinde Ayvalık ve Edremit ilçelerinde müdahale edilen (3) düzensiz göç olayında;

  • (42) düzensiz göçmen,
  • (5) şüpheli,
  • (2) şişme bot,
  • (2) bot motoru,
  • (5) el pompası,
  • (5) 9mm tabanca fişeği,
  • (120) litre akaryakıt ve
  • göçmenleri taşımakta kullanılan (5) araç yakalanmıştır.

        Olayda yakalanan araçlara şerh konularak yed-i emin otoparkına çekilmiş olup, şüpheliler hakkında adli işlemlere devam edilmektedir.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 20 - 27 Mart 2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri maksadıyla Asayiş Şube Müdürlüğü/Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, İlçe Jandarma Komutanlıklarına ait Asayiş ve Trafik ekipleri tarafından Balıkesir il genelinde can dostlarımız olan sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi faaliyeti icra edilmiştir.

        Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edilmiştir.

        Vatandaşlara sokak hayvanlarına yapılacak kötü muamelelere karşı yapılması gereken hususlar ile ilgili bilgilendirme çalışması gerçekleştirilmiştir.

        İcra edilen faaliyetlerde (1.209) köpek (785) kedi olmak üzere toplam (1.994) can dostumuz beslenmiştir.

        Kış mevsimi süresince; önümüzdeki günlerde sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi faaliyetlerine aralıksız devam edilecektir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2024, 14:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER