Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 29.12.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 29.12.2023

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce, 26.12.2023 günü (11) ekip, (16) personelin katılımıyla gün boyu farklı noktalarda yapılan trafik uygulamalarında; 

  • 368 araç denetlenmiş,
  • 143 araca farklı maddelerden toplam 142.846 TL tutarında cezai işlem uygulanmış,
  • 32  araç ise trafikten men edilmiştir.

        Şehir merkezi genelinde gün içinde yapılan K5(motosiklet ve motorlu bisiklet) kontrollerimizde;

  • 29 motosiklet ve motorlu bisiklet kontrol edilmiş, 
  • 10 araca 11.435 TL tutarında ceza uygulanmış, 
  • 3 araç trafikten men edilmiştir. 

        Vatandaşlarımızın trafikte can güvenliğini sağlamak ve güvenli trafik seyri için denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

-----------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce, 25-27 Aralık 2023  günü saat 19.00-19.00 arasında idaremiz Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay Caddeleri üzerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek seste müzik dinleyen sürücülere yönelik yapılan denetimde; 

        40 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu 72 (Müzik cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak) maddesine istinaden 17.440 TL tutarında idari para cezası uygulanmıştır.

---------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, mevsimsel koşullara bağlı olarak traktör ve diğer tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını azaltmak, sürücülerde trafik güvenliği bilincinin oluşturulması maksadıyla, 27 Aralık 2023 tarihinde Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde paydaş kurumlarla birlikte "Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında “Trafik Güvenliği Eğitim” faaliyeti icra edilmiştir.

        Yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde, (371) traktör sürücüsüne trafik güvenliği eğitimi verilerek, traktör römorklarına (742) adet reflektör takılması sağlanmıştır.


--------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan köy yolları ile cadde ve sokaklarda sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 27 Aralık 2023 tarihinde "Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Yapan Araç ve Sürücülerin Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (456) araç kontrol edilmiştir.


----------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Edremit ve Kepsut ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen şüphelilere ait adres ve araçta 22 Aralık 2023 tarihinde icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

  • (2.744) adet sentetik uyuşturucu hap,
  • (9) gram skunk ve
  • (1) gram metamfetamin ele geçirilmiştir.

        Olayda yakalanan (3) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış olup, (2) şüpheli gözaltına alınarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------------------------------------------

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca zeytin hasat döneminde meydana gelen zeytin hırsızlıklarının önlenmesi, azaltılması, suçluların yakalanması maksadıyla, alınması gereken emniyet tedbirleri Mülki Makamlar ile koordineli olarak yürütülmektedir.

        Meydana gelen olayların önlenmesine yönelik Jandarma Asayiş ve Komando Timlerinin farkındalıkları arttırılarak gece ve gündüz devriye faaliyetleri ile ana ve tali yollarda şok asayiş uygulamaları icra edilmiştir.

        Drone, Cayrokopter, İHA ile havadan denetimler yapılmış ve risk analizleri doğrultusunda tespit edilen riskli bölgeler teknik cihazlar ile kontrol altına alınmıştır.

        Alınan tedbirler doğrultusunda olay sayılarının %12 azaltılması sağlanmıştır.

        2023 yılında Jandarma sorumluluk bölgesinde (53) Zeytin Hırsızlığı olayı meydana gelmiş olup, bu olaylardan (48)’sı aydınlatılmış, (5) olayın aydınlatılması maksadıyla çalışmalara devam edilmektedir.

        Meydana gelen olaylarda (111) şüpheli şahıs yakalanmış olup, adli makamlarca (24)’ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, son dönemde kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak, özellikle yaşlı insanları telefon ile kandırmak suretiyle, para ve ziynet eşyalarını ikametlerine gönderdikleri şahıslara elden teslim ettirme yöntemiyle meydana gelen dolandırıcılık olayın aydınlatılmasına yönelik JASAT Timlerince özel ekip oluşturulmuştur.

        Karesi ilçesi Çaypınar mahallesinde ikamet eden M.T (E-60) isimli vatandaşımızı telefon ile arayan ve kendisini Jandarma olarak tanıtıp “Cinayet ve hırsızlık olaylarına isimlerinin karıştığını, cinayet mahallindeki paraların kendileri tarafından çalındığını, ikametlerinde bulunan nakit paralarda parmak izi araştırması yapmak amacıyla adreslerine gönderecekleri görevlilere teslim etmelerini” söyleyerek aldatıcı sözlerle dolandırmak istemişlerdir.

        Mağdurun daha önce dolandırıcılık olaylarına karşı yapılan bilgilendirmeler ışığında olaydan şüphelenerek Jandarmayı aramak istemesi üzerine şüpheli şahıs 250.000 TL’yi alamadan evden kaçarak uzaklaşmıştır.

        Dolandırıcılık olayını gerçekleştiremeyen şüpheli şahıs tekrar Bandırma İlçesi Yeşilçomlu Mahallesinde ikamet eden A.O. isimli 74 yaşındaki bir vatandaşımızı Karesi İlçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayında kullanmış olduğu benzer yöntem ile maddi değeri 500.000TL olan altınları alarak olay yerinden uzaklaşmıştır.

        Oluşturulan özel ekip ( Jandarmanın Dedektif Timleri JASAT) tarafından olaya derhal müdahale edilerek hızlı reaksiyon ve işbirliği ile kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda (90) dakika içinde dolandırıcılık olayının şüphelisi F.P.A. (17-Erkek) olduğu tespit edilmiştir.

        Şahsın Bandırma İlçe Merkezinden Bursa İli istikametine ticari taksi ile olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken JASAT timlerince yapılan sıcak takip ve operasyonel faaliyet neticesinde Karacabey İlçesi sınırında 500.000 TL değerindeki altınlar ile birlikte kıskıvrak yakalanmıştır.

        Yakalanan şüpheli F.P.A. (17-Erkek), adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip tutuklanarak Bandırma Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzenini sağlanması ile suçluların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Şube Müdürlüğünce, 01-28 Aralık 2023 tarihleri arasında sorumluluk alanı içerisinde meydana gelen ve Olay Yeri İnceleme Timlerince müdahale edilen;

  • (4) Hırsızlık,
  • (1) Göçmen Kaçakçılığı,
  • (5) Ateşli Silahla Yaralama,
  • (1) Silahla Tehdit/Mala Zarar Verme olmak üzere,

         Toplam (11) olayda, olay yerinden elde edilen bulgularla olayın faili (15) şüpheli şahıs tespit edilerek olaylar aydınlatılmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023, 12:14

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER