Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 31.12.2022

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 31.12.2022

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen ilçesinde kaçak tütün mamulleri imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüpheliye ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; (55.000) adet dolu makaron ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin aracında yapılan aramada, (33) adet tarihi eser niteliğinde obje ve (7) adet sikke ele geçirilmiştir. Olayla ilgili (1) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, yılbaşı öncesi kaçak içki ile mücadele kapsamında halk sağlığının korunması maksadıyla sahte/kaçak içki imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Marmara ve Savaştepe ilçelerinde sahte/kaçak içki imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (4) şüphelinin ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (740) litre şarap, (23) litre rakı, (55) litre viski, (25) litre etil alkol, (20) litre votka, (10) litre SO2 (Kükürtdioksit) olmak üzere toplam (873) litre kaçak ve sahte alkol, (1) adet alkol damıtma düzeneği, (2) adet terazi, (2) adet av tüfeği ve (55) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (4) şüpheli yakalanmıştır.

--------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle traktör kazalarında artış olabileceği değerlendirildiğinden, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 27 Aralık 2022 tarihinde "Tarım Araçları ve Sürücülerine Yönelik Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

---------

20-27 Aralık 2022 tarihlerinde Balıkesir İl J.K.lığı sorumluluk alanında bulunan fabrika, pazar yeri, köy meydanı gibi vatandaşlarımızın yoğunlukla bulunduğu alanlarda ilçelerde görevli Çocuk Kadın İşlem Astsubayları tarafından KADES Uygulaması tanıtımı yapılmış ve Kadına El Kalkamaz broşürü dağıtılmıştır.

Yapılan KADES tanıtım faaliyeti sonucunda, 571 kadın vatandaşa KADES uygulaması tanıtılmış olup; 160 Kadın vatandaşın telefonuna uygulama indirilmiş, 598 erkek vatandaşa ‘Kadına El Kalkamaz’ broşürü dağıtılmıştır.

---

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; sorumluluk alanımızda bulunan mahalle yollarında motosiklet sürücülerinin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla, 28 Aralık 2022 tarihinde "Bisiklet, Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.114) araç kontrol edilmiştir.

---------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde 27.12.2022 tarihinde yapılan çalışmalarda (27) aranan şahıs yakalanmış, (13) şahıs tutuklanmıştır.
Yapılan aramalarda;

(7) adet ruhsatsız tabanca ve (45) adet fişek ele geçirilmiştir.
(3) adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.
(2) adet kurusıkı tabanca ve (12) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

---------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit ve Erdek ilçelerinde 28.12.2022 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalanmış, (14) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(5) adet ruhsatsız tabanca ve (19) adet fişek ele geçirilmiştir.
(1) adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------

(Editör: Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2022, 18:20

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER