Balıkesir Polis & jandarma 24 saat28.09.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat28.09.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 01-27 Eylül 2023 tarihleri arasında Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele kapsamında yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;

Balıkesir il genelinde toplamda (51) operasyonel faaliyet icra edilmiştir. Yapılan faaliyetler sonucunda;

(45) organizatör ve (1.005) düzensiz göçmen yakalanmıştır.

Adli makamlara sevk edilen (25) şüpheli organizatör hakkında tutuklama ve (7) organizatör şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.

İcra edilen operasyonel faaliyetler sonucu;

(25) adet Suçta Kullanılan Araç,

(168) adet Can Yeleği,

(4) adet Tekne Motoru,

(3) adet Şişme Bot,

(29) adet Suçta Kullanılan Muhtelif Malzemeler ele geçirilmiştir.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticaret suçu işlediği tespit edilen (1) şüpheliye ait ikamet adresi ve eklentilerinde 28 Eylül 2023 günü icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

(18) gram metamfetamin,

(1) adet cep telefonu ve (4500 TL) suçtan elde edilen gelir ele geçirilmiştir.

Olaya karışan (1) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

-----------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Edremit, Gömeç ve Karesi ilçelerinde 27 Eylül 2023 tarihinde icra edilen operasyonel faaliyet sonucunda, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) organizatör ile birlikte, (22) düzensiz göçmen yakalanmış ve (1) adet otomobil, (30) lt benzin ele geçirilmiştir. Olaya karışan (1) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

------------------------------

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2023, 15:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER