Balıkesir Polis & jandarma 29 saat 29.01.2024

Balıkesir Polis & jandarma 29 saat 29.01.2024

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce 27.01.2024 günü; 20.30-22.00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak;

        Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde (Açık alkol satış ve sunum yapan tüm içkili yerler, Dernek ve Kurum Lokalleri, Sosyal Tesisler, Kafe, Kafeterya, Kahvehane, Kıraathane, Elektronik Oyun Yerleri) Mahalle, Cadde, Sokak, Park, Meydan ve Alanlar ile yoğun olan farklı hareket noktalarında Trafik olmak üzere Merkez ve tüm İlçelerinde (106) ekip (253) personelin katılımıyla ilimiz genelinde yapılan Asayiş ve Trafik Huzur Uygulamasında;

        Asayiş Yönünden (3.495) şahıs sorgulanmış,

  • (1) şahıs Kayıp/aranan,
  • (1) şahıs Hava değişimi aşımı,
  • (1) şahıs Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçirilmiş eşya üzerinde tasarruf,
  • (1) şahıs Dolandırıcılık,
  • (1) şahıs Evden Hırsızlık,
  • (1) şahıs Kullanmak için uyuşturucu veya madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak,
  • (2) şahıs Kesici aletle yaralama, 
  • (7) şahıs Yoklama kaçağı/Bakaya, suçlarından olmak üzere (15) Aranan şahıs yakalanmıştır.

        Yapılan kontrollerde (287) Umuma açık yer, park, bahçe, meydan, alan, metruk yerler denetlenmiş ve kontrol edilmiş, 

  • (2) İşyerine Kapalı alanda tütün mamullerinin tüketilmesine izin verme, 
  • (1) İşyerine Yaşı küçük şahıs alma-(Alkollü işyeri),
  • (1) Dernek lokaline üye kartı olmadan müşteri kabul etme suçundan olmak üzere (4) işyeri hakkında “İdari” işlem uygulanmıştır.

        Trafik Yönünden (290) Araç denetlenmiş, 

  • (36) Araç sürücüsüne toplam 876.091 TL tutarında idari para cezası uygulanmış, 
  • (5) Araç trafikten men edilmiştir.


        Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadıyla tüm gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.

------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Edremit Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ve Edremit İstihbarat Büro Amirliği görevlilerince yapılan analiz çalışmalarında; uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen Edremit İlçesinde 2 araç ve 4 şahısla ilgili olarak, 28.01.2024 günü gerçekleştirilen operasyonel faaliyet sonucunda yapılan aramalarda; 5556 adet Galara 300 Mg ibareli Sentetik Ecza Hap ele geçirilmiştir.

        Konuyla ilgili yakalanan 4 şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak suçundan tahkikata başlatılmıştır.

        Uyuşturucu ile mücadeleye ve uyuşturucu maddelerin satışını sağlayanların tespit edilerek yakalanması amacıyla icra edilen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan analiz çalışmaları kapsamında 28.01.2024 günü il merkezinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramalarda; 

        Aracın kaput kısmına gizlenmiş toplam (114) kapsül halinde 1 kilo 72 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir.


        Konuyla ilgili yakalanan biri İran uyruklu 3 şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal Ve Ticareti Yapmak suçundan tahkikata başlanılmıştır. 

        Zehir tacirleri ile amansız mücadelemiz etkin bir şekilde devam etmektedir.

---------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 22-28 Ocak 2024 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; mülki sınırlarımız içerisinde bulunan (9) (Altıeylül, Ayvalık, Burhaniye, Dursunbey Edremit, Gömeç, Karesi, Sındırgı, Susurluk) ilçede meydana gelen (21) kaçakçılık ve organize suç olayına karışan (26) şüpheliye ait ev ve eklentileri ile kullanmış oldukları araçlara yönelik icra edilen operasyonel faaliyette;

  • (249) adet sentetik uyuşturucu hap,
  • (114) gram metamfetamin,
  • (15) gram kubar esrar,
  • (9) adet uyuşturucu kullanma aparatı (payp),
  • (1) adet tabanca, (6) adet fişek, ve
  • (10) adet kazı malzemesi (1 adet el detektörü, 1 adet kazma, 2 adet kürek, 2 adet manivela, 2 adet orak., 1 adet çapa, 1 adet demir boru) ele geçirilmiştir.

        Olaylara karışan (26) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmış olup (3) şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024, 15:20

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER