Balıkesir Polis&Jandarma 24 Saat 14.10.2021 Jandarma dedektifleri altın hırsızlarını yakaladı

Jandarmanın Dedektifleri Dursunbey'de altın hırsızlarını kıskıvrak yakaladı

Balıkesir Polis&Jandarma 24 Saat 14.10.2021 Jandarma dedektifleri altın hırsızlarını yakaladı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, “Hırsızlık” olaylarını aydınlatmak üzere Jandarmanın Dedektifleri olan JASAT timleri ve Asayiş Timlerinden oluşturulan özel ekip tarafından;
 
1) 03 Ekim 2021 tarihinde Dursunbey İlçesi, Durabeyler Mahallesinde maddi değeri 100.000 TL olan (8) adet tam altın, (1) adet altın kolye, (1) adet altın kelepçe bileklik, (3) adet bilezik, (1) adet reşat altın ve (1) adet altın yüzüğün çalınması olayının şüphelisi Ü.G. 09 Ekim 2021 tarihinde ikametinde yapılan arama sonucunda yakalanarak gözaltına alınmış olup, sevk edilmiş olduğu adli makamlarca tutuklanarak Kepsut L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.
 
2) 06 Ekim 2021 tarihinde Savaştepe İlçesi, Söğütlügöze Mahallesinde (10) adet büyükbaş hayvanın çalınması olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen S.D., Y.D. ve C.Ö. isimli şüphelilerin, A.K. isimli şahsa 150.000 TL karşılığında sattıkları hayvanlar yapılan arama neticesinde bulunarak hayvan sahibine teslim edilmiş olup, şüpheliler yakalanarak haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır.

-----------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Ayvalık ve Karesi İlçelerinde uyuşturucu madde bulundurduğu tespit edilen (6) şüphelinin araçları ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (100) gram metamfetamin, (13) gram kubar esrar maddesi, (508) adet sentetik uyuşturucu hap, (1) adet hassas terazi, (1) adet bıçak, (1) adet tabanca ve (23) adet fişek ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konularak şüpheliler hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.
 
Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla 13 Ekim 2021 tarihinde yapılan çalışmalarda ve yapılan yol aramalarında;
(10) aranan şahıs yakalanmıştır.
(1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.
Ayvalık İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Balya İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Burhaniye İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (3) şahıs yakalanmıştır.
Edremit İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
(1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.
Erdek İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Karesi İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Kepsut İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Savaştepe İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Susurluk İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda;
Aranan (1) şahıs yakalanmıştır.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezi, Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek, Gömeç, Sındırgı ve Susurluk İlçelerinde 13.10.2021 tarihinde yapılan çalışmalarda (25) aranan şahıs yakalanmış ve (3) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(2) adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait (39) adet fişek,
(1) adet tüfek ve bu tüfeğe ait (1) adet kartuş,
(1) adet kurusıkı tabanca,
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  Edremit Kom Grup Amirliği görevlilerince Edremit İlçesinde “Tütün ve Tütün Malulleri Kaçakçılığının ” önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında;

13.10.2021 tarihinde bir araçta yapılan aramada;

(200) adet içi tütün ile doldurulmuş  makaron
(1) adet elektrikli sigara sarma makinesi
(1) adet kompresör ele geçirilmiştir.
Konu ile ilgili  (1) şüpheli şahıs yakalanarak hakkında adli işlem yapılmıştır.

-------------------------

BALIKESİR’DE UYUŞTURUCUYLA BÜYÜK MÜCADELE
 
Balıkesir İlindeki uyuşturucuyla mücadele çalışmaları büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik olarak Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından İl genelinde kapsamlı olarak süreklilik içinde yürütülen çalışmalar olumlu sonuç veriyor.
 
Bir taraftan güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadele konusundaki titiz çalışmaları, bu konuda yaptıkları operasyonel faaliyetler artarak devam ederken diğer taraftan ise Balıkesir Valiliği tarafından uygulanan bağımlılara yönelik tedavi ve rehabilitasyon projesi güçlü bir şekilde alanda yansımalar oluşturuyor. 

Uyuşturucu ile mücadelede gelinen son aşamayı değerlendiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 2021 yılının uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu madde kullanımına yönelik mücadele konusunda kolluk kuvvetlerinin başarılı çalışmalarıyla devam ettiğini belirtti. Ele geçirilen uyuşturucu madde ve gerçekleştirilen operasyonel faaliyetlerin geçen yılın aynı dönemine göre 2021 yılında büyük artış gösterdiğini belirten Vali Şıldak 2020 yılında ele geçirilen bonzai miktarının 2.529 gram iken 2021 yılında 8.254 gram; metamfetamin miktarının 2.775 gram iken 16.088 gram; ecza hap miktarının 90.540 adet iken 172.771 adet; extacy hap miktarının 2.765 adet iken 3.096 adet; kenevir bitkisinin 4.711 kök iken 7.795 köke ulaştığını; yakalanan esrar maddesinin ise 120.047 gram olduğunu ifade eden Vali Şıldak 2020 yılında gerçekleştirilen operasyon sayısının 169, bu yıl gerçekleştirilen operasyon sayısının ise 360 olduğunu ve tutuklanan şüpheli sayısının da 52’den 83’e çıktığını söyledi.
 
Vali Şıldak Balıkesir’de bütün ilçeleri kapsayacak şekilde narkotik suçlarla kararlı bir mücadele yürüttüklerini belirterek Emniyet ve Jandarma birimlerinin bu konuda gayretli bir çalışma ortaya koyduklarını ve 2021 yılı içinde büyük bir performans gösterdiklerini dile getirdi. Bu mücadelenin artarak devam edeceğini, toplumu zehirleyen, ailelerin dağılmasına neden olan zehir ticaretini önleme ve suçluları adalet önüne çıkarma konusunda bütün birimlerin büyük bir azimle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
 
Uyuşturucu ile mücadelenin sosyal yönüyle de ilgili olarak kapsamlı bir proje çalışması yürüttüklerini, Umuda Kapı Açıyorum Hayat Tutunuyorum isimli projenin her geçen gün bilinirliğinin arttığını söyleyen Vali Şıldak bağımlılığa düşmüş kişilere her yönden destek sağlanarak onları normal hayatla tekrar buluşturduklarını ifade etti. Uyuşturucuyla mücadelenin, toplumda herkesin samimi desteğiyle başarılı olabileceğine inandığını belirten Vali Şıldak “Herkesi uyuşturucu konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum, telefonlara indirilebilen UYUMA programı bu konuda son derece kullanışlı bir mücadele aracıdır. Vatandaşlarımızın çevrelerindeki uyuşturucu kullanımına duyarsız kalmamaları çok önemli, bağımlı olan kişilerin kurtarılabilmesi için bütün vatandaşlarımızın Valiliğimiz tarafından uygulanan proje kapsamında bilgi sahibi olmalarını, destek vermelerini, bağımlı kişileri ikna ederek Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızdaki Açık Kapı Birimlerine yönlendirmelerini bekliyorum.” şeklinde konuştu.

--------------Editör: Bekir Terzioğlu)

---------------------------

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 21:39
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160