Balıkesir Sağlık İçin Kolları Sıvamalı

Vali Hasan Şıldak koronavirüsle mücadelede sağlıklı günlere ulaşarak sosyal hayatın normal seyrine dönüşünü hızlandırmak için Ülke genelinde sürdürülen aşı seferberliğine Balıkesir’in de hazır olduğunu bildirdi.

Balıkesir Sağlık İçin Kolları Sıvamalı

Salgının önüne geçmede tedbirlerin önemini uyarılarıyla hatırlatan Şıldak; Balıkesir’in günlük en az 26.500 aşı kapasitesiyle sağlıklı günler için “kolları sıvaması gerektiğini” belirtti. 

Salgına karşı en önemli silahın aşı olduğunu vurgulayan Şıldak; Balıkesir’ in 20 kamu hastanesi, 4 özel hastane, 1 üniversite hastanesi ve 140 aile sağlığı merkezi olmak üzere toplam 165 sağlık kuruluşunda 435 doktor ve 635 yardımcı sağlık personeli ile mücadeleye hazır  olduğunu, ayrıca sağlık kuruluşlarına erişim konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için ise  77 mobil aşı ekibinin de sahada aşı uygulaması yaptığını belirtti.

Aşı sırası gelen vatandaşların 182 MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) veya e-nabız uygulaması üzerinden randevu alarak aşılarını olmalarının toplum sağlığı için hayati önemi olduğuna değinen Vali Şıldak, salgına karşı tek çözümün aşı olduğu vurgusunu yaptı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER