Balıkesir sağlıklı yaşam için harekete geçti

"Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Balıkesir sağlıklı yaşam için harekete geçti


Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Balıkesir'de eğitim kurumlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi.
Eğitime dokunan herkesin fiziksel aktiviteyi günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri, böylece fiziksel ve zihinsel sağlıklarını desteklemeleri amacıyla tasarlanan program kapsamında; öğretmen ve öğrencilerin bedensel hareketliliğini artırmak, sporun faydaları hakkında bilinçlendirmek ve sağlıkla ilgili yaşam kalitelerini yükseltmek için okullarda çeşitli aktiviteler düzenleniyor.
"Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" okullarda düzenlenen spor turnuvaları, atölye çalışmaları, seminerler ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgilendirme seansları gibi bir dizi etkinlikten oluşuyor. Bu etkinlikler, hareketli bir yaşam tarzını benimseme konusunda ilham vermek ve motivasyon sağlamak amacıyla seçiliyor.
Programın bir parçası olarak, öğrenciler ve eğitim personeli, fiziksel aktiviteleri günlük rutinlerine entegre etme konusunda rehberlik ve destek alıyor. Bu sayede, bireylerin hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmeleri hedefleniyor.
"Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" programının başarısı, öğrenci ve öğretmenlerin aktif katılımı ve geri bildirimleriyle sürekli olarak artıyor. Eğitim kurumlarında sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaştırılması ve toplumun her kesiminden bireylerin spor ve fiziksel aktiviteleri yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri teşvik ediliyor.
Nisan ayında toplumun zengin kültürel mirasının bir parçası olan ve nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşan geleneksel bir spor dalı "Tepük" ile okul panolarında geleneksel sporlar ön plana çıkarıldı. Pano çalışmalarında, Tepük ve diğer geleneksel sporları tanıtan görseller, bilgilendirici metinler ve ilgi çekici anektodlar yer aldı. Bu sayede öğrenciler, kendi kültürlerinin zenginliklerini keşfetme fırsatı bulurken, Beden Eğitimi ve Spor derslerinde bu branşların videolarını izleyerek teorik bilgilerini pekiştirdi.
Umut Özel Eğitim İlkokulu/Ortaokulu ile Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileriyle beraber öğrencilerin kendilerini keşfetmesini sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlendi. Edremit’te futbol şöleni yaşandı. 41 futbol takımı ve 574 öğrencinin katılımıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile futbol bahar turnuvası gerçekleştirildi.
Derslere girmeden önce okullarda kültür fizik hareketleri yapılıp güne başlanarak 'Hareket Et Sağlıklı Yaşa' sloganıyla parkur yürüyüşü ve egzersizlerle doğa yürüyüşleri düzenlendi. Ayrıca resmi ve özel okul ayrımı olmaksızın bütün ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi" veri girişleri 15 Nisan'dan itibaren yapılarak risk grubundaki öğrenciler sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER