Balıkesir Şehir Hastanesi’nde devrim niteliğinde ameliyat

Balıkesir Şehir Hastanesi’nde devrim niteliğinde ameliyat

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde görev yapan Göz Hastalıkları Uzman Doç. Dr. Meydan Turan ve ekibi kent tarihinde bir ilke imza attı. Turan ve deneyimli ekibi, 20 yıldan bu yana görme kaybı yaşayan bir hastaya kornea nakli gerçekleştirdi.

Eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne getirildikten sonra sağlık alanında dev adımlar atmaya başlayan Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nin başarılı cerrahlarından Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Meydan Turan,  20 yılı aşkın bir süredir görme kaybı, gözünde ağrı, sulanma şikâyetleri bulunan ve 7 yıldır takibini yaptığı bir hastasını ekibi ile birlikte gerçekleştirdiği kornea nakli ameliyatıyla sağlığına kavuşturdu.

Kornea naklini başarıyla gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Meydan Turan, ameliyatın yapılabilmesi için gerekli imkân ve olanakları sağlayan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serkan Kadir Keskin, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Volkan Yüksel’in yanı sıra kendisine destek olan çalışma arkadaşlarına, deneyimli ameliyathane ve servis çalışanlarına teşekkür etti.

 

KORNEA NAKLİ NEDİR?

Gözün ön kısmını kaplayan şeffaf bir tabakadır. Bazı durumlarda kornea tabakası şeffaflığını kaybeder ve matlaşır. Bu kişilerin görme yeteneği azalır veya kaybolur. Bazı hastalarda görme kaybı yanı sıra hastanın gözünde yabancı cisim hissi, gözde sulanma, batma ve ağrı olabilmektedir. Kornea tabakasının matlaşmasına neden olan durumlar; geçirilen enfeksiyonlar, doğuştan gelen bazı hastalıklar, gözün geçirmiş olduğu çoklu ameliyatlardır. Korneanın matlaştığı durumlarda gözün kendisi korunarak ön kısımdaki kornea tabakasının değiştirilmesi gözün tekrar görmesini sağlayabilmektedir. Kornea tabakası gönüllü bağışlanan bir dokudur ve bağışlayan kişi öldüğü zaman korneası alınır, gerekli testler yapılır, uygun koşullarda saklanır. Alınan bu kornealar uygun hastalara ameliyatla nakledilir. Bu işleme kornea nakli denilmektedir.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 14:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER