Balıkesir Ülkü Ocakları 23 Nisan'ı Çocuklarla Kutladı

Balıkesir Ülkü Ocakları 23 Nisan'ı Çocuklarla Kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 114. Yılı, Balıkesir Ülkü Ocakları tarafından kutlandı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu gün için Balıkesir Ülkü Ocakları, Ali hikmet Paşa meydanî’nde çocuklara yönelik etkinlikler düzenledi. Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Çalışkan, geleceğimizin teminatı çocuklarla buluşarak onların bu mutlu günlerine eşlik etti. Başkan Çalışkan, basın mensuplarına demeçler vererek, Günün anlam ve önemine temas eden Başkan Çalışkan, Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan ettiğinden bahsederek Türk milletini bir araya getiren ortak unsurlardan birisi olduğunu ifade etmiştir. Ocak mensuplarının çocuklarla oyunlar oynamaları vatandaşların ilgisini çekti. 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELLERİNİ ATMIŞTIR” 

Türk milletinin karakterine işlemiş olan bağımsızlık ve hürriyet aşkı, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ulus’taki tek katlı taş binada bir kez daha dirilmiş, hasta adam denilen aziz milletimiz, kutlu Mecliste küllerinden doğarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Bu hususun önemini Aziz Atatürk şöyle dile getirir: “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bugün, bir cihan husumete karşı kıyam eden Türkiye halkının Türkiye Büyük Millet Meclisini vücuda getirme hususunda gösterdiği harikayı ifade eder." şeklinde konuştu. 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞE HAZIRLANMASI HUSUSUNDA HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ.” 

Çocukların her zaman ve her yerde yanında olduklarını belirten Çalışkan; “23 Nisan’da gerçekleştirilen atılım o kadar önemlidir ki bu tarih, devletimizin ilk milli bayramı olma özelliğini taşırken dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Bu nedenle bugün, oldukça gururlu ve kıvanç içerisindeyiz. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman destekçisi olacaklarını belirtti. 

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUM” 

Bu duygularla, sevgili yavrularımızın ve bugünün kendilerine armağan edildiği dünyadaki bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; Gazi Meclis'imizi bizlere emanet eden Aziz Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, ebediyete irtihal etmiş tüm milletvekillerimizi saygı, sevgi ve hürmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi. Balıkesirliler bu hoş görüntülerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek Balıkesir Ülkü Ocakları başkanına ve yönetimine teşekkürlerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024, 17:11

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER