Balıkesir Üniversitesinin Deprem Bölgesine Destekleri Sürüyor

Balıkesir Üniversitesinin Deprem Bölgesine Destekleri Sürüyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından, Balıkesir Üniversitesinin de başta AFAD ve ilgili diğer resmi kurumlarla koordineli olarak bölgeye destek faaliyetleri devam ediyor.

Soba ve yakacak desteği

Bölgedeki ihtiyaçlara yönelik çalışmalar kapsamında, Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından ilk etapta üretimi tamamlanan 51 adet odun sobası ve ekipmanları ile Havran Meslek Yüksekokulu tarafından temin edilen yakacak malzemeler bölgeye sevk edildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca seyyar sahra tuvalet kabini de üretilmeye başlandı. Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin ile Öğr. Gör. Hasan Demirhan ve Havran Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Atabay’ın koordinasyonunda yürütülen soba üretimi ve yakacak desteği çalışmaları, 160 adet yeni soba üretimi ve yakacak desteği temini ile devam edecek.

BAÜN’lü sağlık personeli de bölgede

Üniversite Hastanesi bünyesindeki başta Ortopedi ve Travmatoloji ile Acil Tıp uzmanlarından oluşan öğretim üyeleri ve sağlık personeli de bölgedeki sağlık kuruluşlarında görev almaya başladı.

Üniversitenin bölgeye yönelik ayni yardım faaliyetleri de resmi kurumlarla iş birliği içerisinde devam ediyor. Bu kapsamdaki ayni yardım malzemeleri de bölgeye gönderilmeye devam ediyor.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2023, 19:55

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160