Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'tan 19 Mayıs mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'tan 19 Mayıs mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Şıldak, mesajında şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Türk milletinin ebediyete kadar bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği, aziz milletimizin birlik ve beraberliğinden almış olduğu güçle, hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiği tarihin 102. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde bütün zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından, her alanda en gelişmiş seviyeye ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir.

Bugünün, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır.

Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağımızda, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, devletimiz bütün imkânlarını seferber etmektedir.

Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve milli değerlere bağlı kalarak, ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Türk milleti'nin bütün bireyleri, bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Balıkesirli hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160