Balıkesir Valisi Şıldak, “Ayvalık’ta Fen Lisesi fikrini destekliyorum”  

Balıkesir Valisi Şıldak, “Ayvalık’ta Fen Lisesi fikrini destekliyorum”   

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir'in eğitim potansiyelinin daha yükseğe çıkarılması için yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)  çerçevesinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıların 6. sı Ayvalık’ta gerçekleştirildi.

Her ay yapılan toplantılarla BİGEP çalışmalarını yakından takip eden Vali Şıldak, Nisan ayı “İl Değerlendirme Toplantısını” Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirdi.

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantının ardından Ayvalıklı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Eğitimimizde aylık olarak yüz yüze yaptığımız alanda birebir koşullarda uygulama imkânı bulduğumuz Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projemizin, artık alanda eğitimin aktörleri nezdinde hem okul idarelerimiz, hem eğitimcilerimiz, hem de öğrencilerimiz tarafından kabul gördüğünü ve benimsendiğini yüksek bir katılım oranıyla projenin sonuçlarının tüm il genelinde bunun olumlu yansımalarını görmeye başladığımızı bugün bir kez daha teyit etmiş olduk” dedi.

 BİGEP’İN ASIL AMACINI ANLATTI

Ayvalık’ta gerçekleştirdikleri toplantıda, ilçedeki eğitim konusunu sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’ın açıklamalarından yola çıkarak ilçede velilerinde katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şıldak, ”Zaten BİGEP çalışmalarımızın esası da budur. BİGEP’in somut bir amacı bulunmamaktadır. Asıl amacı; eğitimin taraflarına okul ortamlarını hareketli ve dinamik bir hale getirebilmenin yanı sıra okullarda oluşabilecek ataleti kesinlikle okulun içerisine sokmamak, herkesin okula koşarak gitmesi, istekli olması, öğretmenlerimizin var gücüyle çalışmalarını ve her eğitimcinin yapabileceğinin üzerinde bir performansla çocukları sahiplenmeleri ve onlara kucak açıp, çocukların rehberi olması anlayışıdır. Biz şimdi bu aşamada bu heyecanı, bu motivasyonu sağladığımız tüm destekleri sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Her okul idarecisi ve öğretmenlerin eğitim verdikleri çocuklar için rol model olması ve liderlik vasfı taşıyan misyonu üstlenmelerine katkı verebilmeyi istediklerini kaydeden Hasan Şıldak, bu yaklaşımın ise Balıkesir genelindeki pek çok öğretmen tarafından benimsenmiş olmasından da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 “AYVALIK’TA RESTORE EDİLECEK KAMU BİNALARI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ”

Ayvalık’ta eğitim alanında da ciddi hamlelerinin bulunduğunun altını çizen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Yeni binaların yapımı ve onarımlarına ait çalışmalarımız var. Yaz döneminde Ayvalık’ta 20 okulumuzda kurulan şantiyelerde inşaat çalışmalarının ardından önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonuna çok daha güçlü girebilmeyi amaçlıyoruz. Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün ifadesiyle, uzun zamandır üzerinde çalışılan, ancak sonuç alınamamış olan Ayvalık’taki bazı yatırımların bugün sonuç vermesi ve ihale süreçlerinin başlatılmış olması son derece sevindiricidir. Bunların başında Ayvalık’ın adeta simgesi durumundaki eski kız meslek lisesi binamız yer alıyor. Bir çok insanın hatıralarını taşıyan bu kültürel mirasın canlandırılması söz konusu olacak. Bu önemli bir restorasyon çalışması. Bu binanın hemen yakınındaki İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait atıl durumdaki eski bir binayı da ele aldık. En kısa sürede bu binanın da restorasyonu başlayacak. Böylelikle her iki tarihi bina Ayvalık’ın çehresine yeni bir getirmiş olacak. Aynı zamanda Gazi Ortaokulunun da restorasyonunu yapıyoruz. Bu arada Altınova’daki Merkez İlkokulumuz, Sakarya Ortaokulumuz ve Bağyüzü’ndeki okul binamız yıkılarak yeniden yapılacaktır.” açıklamasında bulundu.

 “BALIKESİR İÇİN ALDIĞIMIZ BAKANLIKLARDAN ALDIĞIMIZ PAY OLDUKÇA YÜKSEKTİR”

Ayvalık’a yapılan yatırımların en başında eğitim yatırımlarının geldiğini belirten Vali Şıldak, “Bunu da rakamsal olarak baktığımızda, sağlık ve spor yatırımları izliyor. Bu üç alanda da bakanlıklarımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Balıkesir’e destekleri var. Bu meyanda baktığınızda eğitim alanında 27 inşaatın devam ettiğini söylemek istiyorum. 49 inşaat ise bu yıl içinde başlayacak. Bunların proje ve ihale aşamaları devam ediyor. Yine 47 okulumuzda da güçlendirme çalışması yapılıyor. Bu rakamlar Balıkesir için oldukça yüksek rakamlardır. Bu anlamda Balıkesir için aldığımız pay oldukça yüksektir. Ayvalık’ta bu yatırımlardan il genelinde en çok önemli payını alan ilçelerimizin başında geliyor” dedi.

 “AYVALIK’TA FEN LİSESİ FİKRİNİ DESTEKLİYORUM”

Balıkesir genelindeki birçok okulun özellikle tuvaletlerinde bakım ve onarımların yapılması yönünde 9 milyonluk bir bütçenin ayrıldığını ifade eden Vali Hasan Şıldak, “Bu yöndeki iyileştirmeleri de ilçeler bazında önem sırasına göre okullarımızda yapıyoruz. Bunun yanı sıra kısa bir süre Ayvalık’ta düzenlediğimiz genel ilçe değerlendirmesi toplantısında da dile getirmiştik. Ayvalık’ta bir Fen Lisesi düşüncesi, benim desteklediğim bir düşüncedir. Burada bir fen lisesi olmalıdır diye düşünüyorum. Ayvalık’tan lise eğitimi almak için kaybettiğimiz öğrencilerimizi özellikle burada tutabilmek,  diğer çevre ilçelerimizden de gelecek öğrencilerimizin bu fen lisesinde eğitim görebilmelerinin isabetli olacağına inanıyorum. Bu fikri destekliyorum. Arkadaşlarımızda bu konuda gerekli çalışmayı yürüteceklerdir” diye konuştu.

(Suat Salgın)

 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2022, 19:41

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER