Balıkesir ve İlçelerinde Zafer Bayramı Büyük Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir ve İlçelerinde Zafer Bayramı Büyük Coşkuyla Kutlandı

Vatan toprağının düşman işgalinden kurtuluşunu ve bağımsızlığı müjdeleyerek şanlı tarihimizin altın sayfaları arasında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101’inci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Kutlama programları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törende Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı ve 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Atatürk Anıtına çelenk sundular. Çelenklerin sunulmasının ardından düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Çelenk Sunma Töreninin ardından Vali İsmail Ustaoğlu beraberinde Garnizon Komutanı ve 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Valilik Kuvâ-yi Milliye Salonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti. 

Program, tebriklerin kabulünün ardından Kuvâ-yi Milliye Meydanında düzenlenen Kutlama Töreni ile devam etti.

Törende İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı ve 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu. Daha sonra Hava Savunma  Binbaşı Mustafa Sağlam Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30  Ağustos Zaferinin anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Al bayrakların coşkuya ortak olduğu törende daha sonra Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Ecem Karakılıç "Bu Vatan Kimin?” ve Gençlik Merkezi Gönüllü Genci Burak Salman “30 Ağustos” isimli şiirleriyle büyük alkış aldı. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi  halk oyunları ekibinin ilgiyle izlenen gösterisinin yanı sıra program kapsamında Balıkesir Bakım, Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bandosu da müzik dinletisi gerçekleştirdi. Katılımcıların bayraklarla eşlik ettiği dinletinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı geçit töreni ile sona erdi.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yayınladığı mesajda, "Zafer, Zafer benimdir diyebilenindir!" -Mustafa Kemal Atatürk 30AğustosZaferBayramı'mızın 101. yılı kutlu olsun! Bizlere bu şanlı zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle yad ediyorum."dedi.

---------------

EDREMİT'TE

 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Edremit'te de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk tören Kaymakamlık makamında protokolün tebrikleri kabulü ile başladı. Törenler Edremit Şehit Hamdibey meydanında devam etti.Şehit Hamdibey Meydanı'nda düzenlenen resmi Törene Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutan Yardımcısı Piyade Albay Faruk Poyraz, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, CHP İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Edremit Belediye Başkan Vekili Metin Aktaş ve Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, belediye meclis üyeleri, gaziler, muhtarlar, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’ün anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Günün ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Kutlama programı kapsamında halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından kutlamalar, resmi geçit töreni ile sona erdi.

-------------

BANDIRMA'DA 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bandırma'da da törenle kutlandı. Kaymakam Engin Aksakal, 30 Ağustos  Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Aksakal mesajında, " Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 101’inci yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüz yıl önce verilen milli mücadelede milletçe gösterdiğimiz azim ve kararlılık hala tazedir. O günlerde hangi ruh ve inançla bu zaferleri elde ettiysek, bugün de aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Millet olma bilinciyle istikbalimize ve istiklalimize sahip çıkıyoruz. 

Bugün bizler, 30 Ağustos’u bizlere kazandıran şanlı ecdadımızın mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkânlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Bu anlamlı gün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin ise, "30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Bandırma ilçemizdeyiz. Bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz."dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yayınladığı mesaj ile kutladı.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi, "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en parlak zaferlerinden biri olan, 30 Ağustos Zaferi'nin 101. yılını kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Tarih boyunca pek çok zorluğa göğüs geren Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, emsalsiz bir azim ve kararlılıkla, düşman güçlerine karşı büyük bir direniş sergilemiş ve 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da kazanılan büyük zaferle taçlandırılmıştır. İşte bu zafer, milletimizin iradesinin, özgürlük sevdasının, birlik ve beraberliğinin en güzel yansımasıdır. 30 Ağustos, aynı zamanda bağımsızlığımıza olan sonsuz bağlılığımızın bir göstergesi, günümüzü aydınlatan ışığıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimizin gösterdiği cesaret, kararlılık ve birlik ruhu, 30 Ağustos Zaferi'nden günümüze her zaman ilham kaynağımız olmaya devam ediyor. Bizlere düşen görev, bu mirasa sahip çıkmak, milli değerlerimize sıkı sıkıya sarılmak ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Yaşasın 30 Ağustos Zaferi! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!"

------------

HAVRAN'DA

Havran'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan program 15 Temmuz Şehitleri Meydanında düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ve şiirlerin okunmasıyla tören sona erdi.

Belediye Başkanı Emin Ersoy, "30Ağustos Zaferi Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

----

BURHANİYE'DE

30 Ağustos Zaferinin 101. yılında Burhaniye’de düzenlenen kutlamalar, Kaymakamlık makamında tebrik töreni ile başladı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Topçu Yüzbaşı Yusuf Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çağdaş Ak, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Devecilerin, tebriklerini kabul etmesinin ardından, Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk törenine geçildi.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Topçu Yüzbaşı Yusuf Kaya ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Devecilerin Atatürk anıtına bıraktıkları çelenk sonrası Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken, 19. Komanda Tugayı Hav. Savunma Üsteğmen Melih Haberal günün anlam ve önemine yönelik konuşmasını gerçekleştirdi. Yapılan konuşmanın devamında 8 Eylül İlkokulu tarafından şiir dinletileri, Burhaniye Halk Eğitim ve Burhaniye Gençlik Merkezi tarafından Halk oyunları gösterileri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından tekvando gösterisi ve Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu yönetiminde Burhaniye Bando Takımı gösterileri meydan da bulunan vatandaşlara sunulurken, Askeri birliklerin ve Gazilerimizin kortej yürüyüşü ile son buldu.

----------------

GÖMEÇ'TE

30 Ağustos Zaferi'nin 101. yıl dönümü, Kaymakamlık makamında başlayan tebrigat töreninin ardından, İlçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan resmi tören programı, Şehitliklerin ve Ali Çetinkaya Müzesi'nin ziyareti ile son buldu.

Başkan Mehmet İrem Himam, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.????????"

-------

İVRİNDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı, İlçemiz Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

Kaymakamımız Mevlana Kürkcü tarafından Kaymakamlık çelenginin, Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz tarafından da Başkanlık çelenginin sunulması ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmasın yapılması ve şiirin okunması ile son buldu.

Programa Kaymakam Mevlana Kürkcü, Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, ilçemiz mülki ve idari amirleri ile siyasi parti temsilcileri katılım sağladı.

Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, "İkbal ve istiklal uğruna mücadele eden, aziz vatanımızın bağımsızlığı, necip milletimizin özgürlüğü için can veren tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyoruz. ????????

#30AğustosZaferBayramı kutlu olsun"

                                                                                                       

                                                                                                      

Balıkesir merkez ve ilçelerdeki törenlerle ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2023, 23:01

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER