Balıkesir’de CHP, Lunapark alanı için "satış iptali davası" açtı. Büyükşehir 'kesinleşmiş karar var' diye tepki gösterdi

-Serkan Sarı'nın kesinleşmiş karara karşı yeniden ihale öncesi yargıya gitmesi, il merkezinde polemiğe neden oldu -Şahin, Sarı'ya "Korkak mısın Ortak mısın?" diye sorarak " Bu bir hak arama değil suçtur.Kesinleşmiş bir Mahkeme kararı varken aynı dava konuda dava açmanın anlamı yoktur, Mahkeme böyle bir davayı "Kesin Hüküm Sebebiyle" usulden reddeder."dedi

Balıkesir’de CHP, Lunapark alanı için "satış iptali davası" açtı. Büyükşehir 'kesinleşmiş karar var' diye tepki gösterdi

Balıkesir’de daha önce satış kararının iptali için yargıya başvuran CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Çarşamba günü yapılacak ihale öncesi yine yargıya gitti.

Sarı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin satışı karar aldığı Atatürk Parkı ile Vergi Dairesi arasında yer alan Lunapark arazisinin planlarına yönelik olarak iptal davamızı açtık. Bu alanın halkımızın kullanımına kazandırmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu satışa karşı olan tavrımız bugün de yarında devam edecek. Buradan kamuoyuna ve yetkililere bir daha seslenmek istiyorum, gelin yol yakınken vazgeçin, ne alan, ne satan buradan memnun olamayacak. Bizim kent hakkını savunma mücadelemiz her platformda devam edecek. Yeter artık bu kente yaptığınız ihanetlerin bir sonu gelmeli.” İfadeleri yer aldı.

Büyükşehir’de suç duyurusunda bulunacak

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “Sayın Sarı “Üstelik "Önceki Davayı Kazanmış satışı iptal ettirmiştik gene iptal ettireceğiz" demiş.

Aşağıdaki kesinleşmiş Mahkeme Kararı var "Satış Kararının İptali Talebinin REDDİNE" diyor, ve karar kesinleşmiş bir karar. CHP adına dava açan kişi ve vekili ile Mahkeme Binası önünde fotoğraf çektirip kamuoyunu yanıltmaya, yanlış bilgi vermeye devam ediyor CHP'nin İl Başkanı. Daha tehlikeli olanı ihaleye katılımcı girmesini engellemeye çabalıyor ki bu bir hak arama değil suçtur.

Kesinleşmiş bir Mahkeme kararı varken aynı dava konuda dava açmanın anlamı yoktur, Mahkeme böyle bir davayı "Kesin Hüküm Sebebiyle" usulden reddeder.

Kaldı ki önceki "Satış için Encümene verilen yetki" Mahkeme tarafından İptal edilmedi zaten. CHP kurumsal olarak vatandaşları sürekli yanlış bilgi vererek algı oyunlarıyla kandırmayı siyaset tarzı olarak benimsedi. Türkiyenin ve ilimizin kaliteli, seviyeli, dürüst, doğru, vizyon sahibi muhalefete ihtiyacı var. Sayın SARI, CHPli Bandırma Belediyesi nın Belediye Şantiyesini EtiMaden'ne Satışinın İptali için Dava açacak misin? CHPli Ayvalık Belediyesinin 23 tane arsasının Satışına Dava açacak mısın? CHP'li Edremit Belediyesi nın satış kararlarına dava açacak mısın? İyi Parti'li Susurluk Belediyesinin 12 Milyonluk Tarla satışına Dava açacak mısın? Bunları açacak cesaretin, yüzün, samimiyetin var mı? Korkak mısın Ortak mısın? Gayrimenkul ün ihalesi yarın saat 14 de olup, ihale sonrası CHP il başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.”diye konuştu.

Bu arada yerin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 14.00’de lunapark arsasının satışının ihalesini bu durumun nasıl etkileyeceği ise merak konusu oldu. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2022, 17:26

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER