Balıkesir’de ‘Merkez Ülke Türkiye’ konuşulacak

Balıkesir’de ‘Merkez Ülke Türkiye’ konuşulacak

Balıkesirli gençler, Türk diplomasisini konuşacak

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ile Dış İşleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yavuz Selim Kıran “Merkez Ülke Türkiye” konulu söyleşide, 28 Eylül Çarşamba günü Avlu Kongre Merkezi’nde gençlerle buluşuyor. Programda; kamu diplomasisi ve Türk dış politikası detaylı olarak ele alınacak. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ortaklaşa düzenleyeceği “Merkez Ülke Türkiye” konulu söyleşide; AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ile Dış İşleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yavuz Selim Kıran gençlerle buluşacak. Kamu diplomasisi ve Türk dış politikasınındetaylı olarak ele alınacağı program, 28 Eylül Çarşamba günü saat 19.00’da Avlu Kongre Merkezi Ertuğrul Salonu’nda gerçekleşecek. 
TÜRKİYE’NİN DİPLOMASİDEKİ ROLÜ KONUŞULACAK
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dış İlişkiler Komisyonu, Dijital Mecralar Komisyonu ve Akdeniz PA Üyesi Dr. Mustafa Canbey ile Dış İşleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, gençlere Türkiye’nin diplomasideki mevcut durumunu aktaracak. Yıllardır; güneyinde, kuzeyinde ve doğusunda yaşanan çatışmalardan, batısında süren gerilimlerden zarar görmeden yoluna devam eden Türkiye’nin, özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı’nın patlak verdiği günden bu yana sergilediği denge politikası ve arabuluculuk rolüyle dış politikadaki gücünün her geçen gün artması ve diplomaside merkez ülke konumuna gelme yolculuğu konuşulacak.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160