Balıkesir’de sarı zarflı gergin meclis: Şimdi de Ak Partili Mehmet Birol Şahin, CHP’yi seçmene şikayet etti

Balıkesir’de sarı zarflı gergin meclis Şimdi de Birol Şahin CHP’yi seçmene şikayet etti. AK Parti Grup sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “Siyaset uğruna CHP'nin zevkle sinisice sessiz kalmalarını CHP seçmenlerine şikayet ediyorum”dedi

Balıkesir’de sarı zarflı gergin meclis: Şimdi de Ak Partili Mehmet Birol Şahin, CHP’yi seçmene şikayet etti

Balıkesir’de sarı zarflı gergin meclis

Şimdi de Birol Şahin CHP’yi seçmene şikayet ettİ.

AK Parti Grup sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “Siyaset uğruna CHP'nin zevkle sinisice sessiz kalmalarını CHP seçmenlerine şikayet ediyorum”dedi

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Toplantıları 1. Birleşimi öncesi Ak Parti ve MHP Meclis üyelerine toplantı öncesi ‘Sarı Zarf’ yani savunma evrakı tebliğ edilmesi gerginliğe neden oldu.

 Siyaset uğruna CHP'nin zevkle sinisice sessiz kalmalarını CHP seçmenlerine şikayet ettiğini belirten AK Parti Grup sözcüsü Mehmet Birol Şahin,” Size Atatürkçü numarası yapanlar, sözde kızlarımızın eğitimini önemseyenler, sözde geç öğrencilerin barınma sorunu hakkında siyaset yapanların gerçek yüzünü bir kez daha umarım görmüşsünüzdür”dedi.

 Şahin, şunları söyledi: “Savunma istenen konu Atatürkçü Düşünce Derneği Kız Öğrenci Yurdu ve İlim Yayma Cemiyeti İvrindi Kız Öğrenci Yurdu yapımında protokol kapsamında yardımcı olduğumuz içindi.

Bu Meclis kararında Ak Parti ve MHP Meclis üyeleri "evet" oyu vermişti. CHP ve İyi Partili Meclis üyeleri "hayır" oyu verdiği için savunma istenmemiş..

Bu konuyu Mecliste açıkladım ve dedim ki: "Savunma yapmayacağız. Her iki kurum da Kamu yararına çalışan dernektir. Ayrıca iki kurum da ilimize eğitim için gelen kızlarımız için Kız Öğrenci Yurdu yapım işine girişmişti. Belediyemize müracaat ettiler biz de eksiklerini giderdik. Eğitime yardımcı olmak, kız öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek hem Belediyelerin asli görevidir, hem de insani bir görevdir.  Bu amaçla ayırım gözetmeksizin Yardım ettik gene yardım edeceğiz. Kızlarımız başta olmak üzere gençlerimizin eğitim görmesi bizim için en değerli varlık sebeplerimizdendir. Bedeli neyse ödemeye hazırız. " dedim.

İyi Parti o dönemde "hayır" oyu vermiş olsa da bu oturumda açıklamamız sonrasında: "Yapılan iş son derece doğrudur. İyi ki bu yardımı yapmışsınız. Eğer bunun maddi bir bedeli varsa bize de paylaştırın biz de bu bedele ortak olalım" dediler.

CHP bunlara rağmen sessizliği korudu.

Ak Partili Meclis üyelerinin "Atatürkçü Düşünce Derneği Kız Öğrenci Yurdu inşaatına maddi yardım yaptılar diye Sayıştan denetçileri tarafından savunmaları istenirken, bizim bu tavrımıza rağmen geçmişte "red" oyu vermelerini ve siyaset uğruna CHP'nin zevkle sinisice sessiz kalmalarını CHP seçmenlerine şikayet ediyorum.

Size Atatürkçü numarası yapanlar, sözde kızlarımızın eğitimini önemseyenler, sözde geç öğrencilerin barınma sorunu hakkında siyaset yapanların gerçek yüzünü bir kez daha umarım görmüşsünüzdür.

Atatürkçü Düşünce Derneği ve İlim Yayma Derneği Kız Öğrenci Yurtlarına maddi yardımda bulunduk diye savunmamız alınması bizim için onurla saklayacağımız belgeler olmuştur”

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2023, 11:41

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER