Balıkesir’de Uyuşturucu İle Mücadeleye UYUMA Programı Desteği

Uyuşturucu madde kullanımı dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu çok yönlü olarak tehdit ediyor. Uyuşturucu ile etkili olarak mücadelede, güvenlik güçlerinin suç ile mücadelesi kadar toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de büyük önem taşıyor. 

Balıkesir’de Uyuşturucu İle Mücadeleye UYUMA Programı Desteği

Uyuşturucu ile mücadele konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığının gerçekleştirdiği akıllı telefonlara indirilebilen UYUMA Uygulaması teknolojik bir imkan sunuyor. 

UYUMA Projesi, teknolojik imkanlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak ve toplumsal sorumluluk bilincini etkili olarak kullanılabilir hale getirmek amacıyla hazırlandı. Proje ile uyuşturucu suçlarına güvenlik güçlerinin daha hızlı şekilde müdahale etmesi hedefleniyor. 

Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri ise programı kullanarak bildirim yapan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın telefon numarasının görünmemesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından bilinmeyecek olması. 

Balıkesir'de emniyet ve jandarma birimleri tarafından kararlılıkla sürdürülen uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına toplumun desteğini artırmak amacıyla UYUMA programının kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu konuda vatandaşlarımızın uyuşturucu mücadelesine vereceği desteğin gerekliliği ve önemini sürekli olarak vurgulayan Vali Hasan ŞILDAK’ın talimatıyla emniyet birimleri tarafından il genelinde ''UYUMA Programı Yaygınlaştırma Çalışması” başlatıldı. Emniyet ve jandarma güçlerinin uyuşturucu kullanımı ve ticareti konusunda seferberlik halinde çalıştığını belirten Vali ŞILDAK, bu gayretli çalışmaya toplumun her kesiminden destek beklediklerini ifade etti. Her bir vatandaşın bu konuda bilinçli bir şekilde sorumluluk üstlenmesinin mücadeleye büyük güç katacağını söyleyen ŞILDAK, şüpheli durumlarda telefonda bir butona basılarak polisin en hızlı şekilde suça müdahale etmesinin sağlanacağını bildirdi.
    
İl Emniyet Müdürlüğünün koordinasyonunda, geçtiğimiz üç haftalık sürede il genelinde 1.210 taksi şoförü, 1.467 berber ve kuaför ile müftülükler, camiler ve kuran kurslarında çalışan 1.904 din görevlisine UYUMA programı ile ilgili bilgilendirme yapılarak telefonlarına program indirildi. 

UYUMA programı kamu ve özel sektörde çalışan farklı meslek gruplarına haftalık periyotlar halinde tanıtılacak ve telefonlarına indirilmesi sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2022, 21:32

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER