Balıkesir’de yıllar sonra 23 Nisan coşkusu sokaklara sığmadı

Kuvayı Millîye Şehri Balıkesir, yıllar sonra 23 Nisan’ı büyük coşkuyla kutladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’la, Balıkesir’de 23 Nisan coşkusu, yıllar sonra sokaklara, caddelere sığmadı. Binlerce Balıkesirli’nin katıldığı coşku dolu bir kortejle şehri turlayan Başkan Akın, "Balıkesir olarak bu yıl; 23 Nisan’ı çok daha güçlü, çok daha heyecanlı ‘Kuvayı Millîye Şehrine’ yakışır bir coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Balıkesir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, yıllar sonra sokaklara, caddeleri kırmızı beyaz renklere bürüdü. Binlerce Balıkesirli, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile birlikte Kuvayı Milliye Meydanı’ndan başlayan kortejle; Vasıf Çınar Caddesi, Gar Meydanı, Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi, Kızılay Caddesi ve Atatürk Parkı güzergahlarında hep birlikte yürüdü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun coşku dolu marşlarına eşlik ederek ellerindeki Türk Bayraklarıyla Atatürk Anıtı’nın önüne kadar gelen Balıkesirliler, çocuklar için onlarca etkinlik içeren organizasyonda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan; Balıkesir’de; Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği birçok etkinlikle; keyif, neşe, birlik ve berraberlik içinde kutlandı.

’COŞKU ARTARAK DEVAM EDECEK’

Atatürk Anıtı önünde Balıkesirli hemşerilerine seslenen Başkan Ahmet Akın, "Bugün, büyük bir coşku ve gururla; milli egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıldönümünü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, tüm dünya çocuklarına armağan edilen ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı’ büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu coşku artarak devam edecek söz veriyorum. 23 Nisan; ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde, Yüce Milletimizin bağımsızlığını, dünyaya ilan ettiği bir milattır. 23 Nisan; barışın, sevginin ve umudun en güzel temsilcileri kıymetli çocuklarımızın bayramıdır. Atatürk’ün Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve geleceğini emanet ettiği sevgili çocuklar, bugün sizin gününüz. Gözlerinizdeki ışık, yüzündeki gülümseme hiç eksilmesin. Balıkesir olarak bu yıl; 23 Nisan’ı çok daha güçlü, çok daha heyecanlı ‘Kuvayı Millîye Şehrine’ yakışır bir coşkuyla kutluyoruz." dedi.

‘YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’

Büyükşehir Belediyesi olarak, her çocuğa ‘eşit fırsatlar sunan bir şehir’ hedefleri olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Akın "Bu hedefe ulaşmak için en iyi eğitim imkanlarını sunacak, kıymetli çocuklarımızın yenilikçi fikir ve hayallerini daima destekleyeceğiz. Balıkesir’imizi onlar için daha sağlıklı, mutlu ve güvenli bir hale getireceğiz. Eğitim merkezlerinden kreşlere, spor sahalarından okullarımızın fiziksel şartlarının iyileştirilmesine, eğitim ve kırtasiye desteklerinden kültür ve sanat faaliyetlerine kadar her alanda evlatlarımızın yanında olacağız. Balıkesir’imizde bir Çocuk Meclisimiz olacak. Balıkesir’imizde Tıbbiyeli Hikmet Çocuk Tıp Merkezimiz olacak. Sözlerimi Ulu Önder Atatürk’ün bir deyişiyle bitirmek istiyorum; ’Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz; geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.’ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Hepinizle gurur duyuyorum, yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2024, 17:31

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER