Balıkesir’e Yeni Bir Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi Geliyor

Balıkesir’e Yeni Bir Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi Geliyor

Eşsiz doğal zenginlikleriyle Marmara Bölgesinin parlayan yıldızı olan Balıkesir, yenilenebilir enerjiyi kullanarak tarımda kazandığı hızlı ivmeyi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleriyle güçlendiriyor.

Bigadiç ilçesinde kurulması planlanan ve uzun süredir hazırlık çalışmaları devam eden Bigadiç Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin ilk toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Tarım Ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı İdari ve Mali İşler Müdürü Emre Bulut, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, Bigadiç ilçesinde jeotermal enerji ile seracılık yapılması planlanan 2 bin 379 dekarlık alanın Bigadiç Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak geniş bir nüfusa hitap edeceği ve bölgeye, hatta ülkeye çok önemli bir kazanım olacağı belirtildi. Hazırlık aşamasındaki taslak proje ile ilgili sunum yapan Bigadiç Belediyesi Mimarı Hakan Topuz; proje alanının konumu, çevre nüfusu, TDİOSB alanı ve çevresi, ilçenin tarımsal potansiyeli, ilçenin jeotermal enerji kaynağının mevcut durumuyla ilgili konularda bilgi verdi.

TDİOSB ile; ilçede üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazara ulaşmasını sağlayan cazip bir ulaşım ağında olması sebebiyle taşımacılık sektörü, zirai ilaç ve gübre, sera ve sanayi tesislerinde kullanılacak alet, yedek parça ve makine tedarikleri gibi bir çok alanda bölgede hareketlilik sağlaması bekleniyor. Yüksek istihdam ortamı sağlayacağı beklenen OSB ile yerel ve bölgesel pazarlara satılacak ürünlerle faaliyet gösteren perakendecilerin yüksek gelir sağlayacağı öngörülüyor.

Toplantıda Proje ortaklık yapısı itibariyle OSB Müteşebbis Heyetinin; Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bigadiç Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birliklerinden oluştuğu bilgisi verildi.

Türkiye geneline bakıldığında Balıkesir’in önemli bir noktada bulunduğunu söyleyen Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok, planlamaların uzun vadeli düşünülerek yapılmasının önemli olduğunu ve emin adımlarla ilerleyen projenin bu doğrultuda gelişeceğini ifade etti.

Balıkesir’de tarım alanında son dönemde önemli adımlar atıldığını dile getiren Vali Şıldak, “Bigadiç İlçemizde hayata geçirmeyi planladığımız projemizin, Gönen İlçesinde kurulan dünyanın en büyük ve jeotermal alanında ilk sırada yer alacak Jeotermal Iısıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtasas Organize Sanayi Bölgesinde olduğu gibi başarılı bir süreçte ilerlemesini ümit ediyoruz. Gönen’de bütün süreçleri tamamlanan 8 bir dekarlık arazideki sürecin benzerini Bigadiç ilçemizde gerçekleştirmiş olacağız. Şimdiden ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kalkınma ve büyümenin unsurlarından birinin tarım olduğu gerçeği bilinirken, İlimizde son dönemde tarım alanında yapılan çalışmalarla yaşanan yükselişin bölgenin hareketliliğine yansımalarını hep birlikte yaşıyoruz. Bu proje de sadece ilçe ölçeğinde kalmayarak, bölgeye hatta ülkeye katkı sağlayacak. Şehrimiz adına hayata geçirilmek üzere ilk adımları atılan çalışmanın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, birlik ve beraberlik içinde yaptığımız çalışmalarla Balıkesir’i yükselen değer yapmaya devam edeceğimizi düşünüyorum. Bu girişimi başlatan, takip eden ve bu aşamaya getiren Bigadiç Belediye Başkanımızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2023, 18:05

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER