Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi “İlk Adımdan Son Kurşuna Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” düzenledi

Bandırma on yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir arkadaşımız Mustafa Yamaner'e açıklamalarda bulundu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi “İlk Adımdan Son Kurşuna Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” düzenledi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi “İlk Adımdan Son Kurşuna Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” Etkinliği Düzenliyor


Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Milli Mücadelemizde son kurşunun atıldığı Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde “İlk Adımdan Son Kurşuna Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” etkinliği düzenliyor. 
Milli Mücadelemizin ilk adımını taşıyan ve Samsun’da bulunan Bandırma Vapuru’ndan başlayıp Bandırma Son Kurşun Anıtı’nda tamamlanacak olan etkinlik 5 gün sürecek. Etkinlik 100 metrekarelik bayrağımızın 13 Eylül Salı günü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından Bandırma Vapuru önünde gerçekleşecek seremoni ile milli bisikletçimiz Levent Atıl’a teslim edilmesiyle başlayacak. Milli bisikletçimiz tarafından teslim alınacak olan bayrağımız, milli mücadele güzergahındaki 5 günlük bir bisiklet yolculuğu ile düşmana karşı son kurşunun atıldığı Bandırma’ya getirilecek. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bisiklet Topluluğu tarafından ilçe girişinde karşılanacak olan bayrağımız Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde açıldıktan sonra 100 bisikletçi eşliğinde Son Kurşun Anıtı’na çıkartılacak.

17 Eylül Cumartesi günü Bandırma Son Kurşun Anıtı’na çıkartılan bayrağımız Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından açılarak görsel bir şölen gerçekleştirilecek ve milletçe kazanmış olduğumuz büyük zaferin coşkusu yeniden yaşatılacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2022, 16:14

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER