Başkan Babayiğit, “Başarımızın sırrı, uyum “

Başkan Babayiğit, “Başarımızın sırrı, uyum “

TFF 3. Lig, 2. Grupta son haftalarda elde ettiği galibiyetlerle puan cetvelinde 4. sırada bulunan Ayvalıkgücü Belediyespor’da yüzler gülüyor.

Göreve geldiği ilk günden bu yana kırmızı-beyazlı kulübün tüm sorunlarına eğilerek başarının en önemli mimarlarından biri olan Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Babayiğit, muhabirimize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

6 yıl önce Bölgesel Amatör Lige düşen takımı yeniden profesyonel lige yükseltebilmek için kulüp yöneticileri ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile tam anlamıyla kenetlendiklerini vurgulayan Başkan Babayiğit, “Bu kenetlenmişliğimiz; öyle bir sinerji yarattı ki,  bu durum teknik kadromuz, sporcularımız, personelimiz ve tabiî ki cefakar taraftarımıza da olumlu yönde yansıdı. Ayvalık halkının da destekleriyle BAL liginde her maçımızda ardımızda her şeyden önce Ayvalık’ımızın desteğinin var olduğu bilinciyle hareket ettik. Camia içerisinde, ‘Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için’ şiarıyla yol aldık. Sonuçta geçtiğimiz sezon 6 yıldan bu yana özlem duyduğumuz 3. Lige yükselmeyi başardık” dedi.

Bu yıl sezon başında göreve geldiğini hatırlatan Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Babayiğit, “Başlangıçta, hedefimiz ligde kalabilmekti. Ancak bizi BAL liginden, profesyonel lige taşıyan o sinerjinin ateşi hiçbir zaman eksilmedi. Tıpkı geçen sene olduğu bu sezon da her maça galibiyet parolasıyla çıkmaya başladık. Ligde mali açıdan bizden çok daha büyük bütçelere sahip takımları mağlup etmeyi başardık. Şimdi önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Şu anki hedefimiz ise; sezon sonunda ligi üst sıralarda tamamlayıp, play off karşılaşmalarına katılabilmektir” ifadelerini kullandı.

 

BAŞARININ PÜF NOKTASI

Kırmızı-beyazlı camianın şanlı bir mazisi olduğuna işaret eden Kulüp Başkanı Mehmet Babayiğit, “Ben, takım içerisinde yakaladığımız uyumun da bu başarıda çok büyük bir payı olduğuna inanıyorum. Mesela, teknik ekip ile yönetim kurulu arasında çok iyi bir koordinasyon var. Bu uyum futbolcularımıza da geçmiş durumda. Oyuncularımız da kendi aralarında çok iyi motivasyon sağladı. Kulüp yönetimimiz, teknik ekip, sporcularımız, kulüp personeli ve taraftarlarımız arasındaki ilişkilerimiz tamamen ağabey-kardeş düzeyinde. İnanın; bu yapıyı yaratırsanız, hep birlikte doğru kararlar alabilirsiniz. Doğru kararlar alındığında ise başarı zaten kendiliğinden geliyor. Önemli olan camiayı oluşturan herkesle iyi ilişkiler kurabilmeyi becerebilmek. Sanırım işin püf noktası da bu olmalı” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER