Başkan vekili Şahin: "Halı sahayı dedeler ve ninelerde kullanacak"

Başkan vekili Şahin: "Halı sahayı dedeler ve ninelerde kullanacak"

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Karesi Belediyesi işbirliğinde yapılan Kabakdere Halı Sahası açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin:
“Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Karesi Belediyemiz işbirliğinde yapılan halı saha okulun bahçesinde yapıldı. Okul zamanı öğrencilerimiz kullanacak. Ancak gördüğünüz gibi Halı Saha ışıklandırılmış durumda yani gece de kullanılabilir. Gündüz öğrenci kardeşlerimizin ama onlar eve gidince Halı saha annelerin, babaların, teyzelerin Dayıların Hala ve Amcalarının olacak, hatta dedeler ninelerin kullanımında olacak. Lütfen bu halı sahayı hepiniz birlikte kullanın. Bu yaz yapılan Olimpiyatlarda Balıkesirli sporcular da madalya aldı. Bizim beklentimiz önümüzdeki yıllardaki Olimpiyatlarda, Dünya veya Avrupa Şampiyonluklarında Kabakdere’li sporcularımızı da kürsüde görmek istiyoruz. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Karesi Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz sizlere her türlü desteği vermeye hazır. Ben hizmetlerinden dolayı Karesi Belediye Başkanımız Dinçer Orkan’a, İl ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. 
Kabakdere mahallemizde içme suyu sorunu vardı. Bununla ilgili olarak İhalesi yapılıp kesinleşti, müteahhit ile sözleşme yapıldı. Yer teslimi ve işe başlama aşamasında. Bununla ilgili yapım işi bu ay sonda başlamış olacak ve bir yıl içinde iş bitmiş olacak. Bu kapsamda Kabakdere mahallemizde      Ø75mm HDPE İçmesuyu Hattı 16.602 Metre, Ø110mm HDPE İçmesuyu Hattı 5.885 Metre, Ø160mm HDPE İçmesuyu Hattı 508 Metre, Ø32mm HDPE İçmesuyu Evsel Bağlantı Hattı 4.600 Metre olmak üzere Toplam 27.595 metre İçmesuyu Şebeke Hattı Yapımı gerçekleşmiş olacak. Kabakdereli hemşerilerimize hayırlı olsun.
Tabi bu aradabu işe paralel olarak ve aynı zamanda  Karesi ilçemizde Deliktaş Mahallemizde Toplam 18.178 metre İçmesuyu Şebeke Hattı, Turplı Mahallemizde Toplam 6.625 Metre İçmesuyu Şebeke Hattı ve Ortaca Mahallemizde Toplam 11.617 metre İçmesuyu Şebeke Hattı Yapımı gerçekleştirilmiş olacak..

İçme suyu deyince bir konuyu daha belirteyim. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz kırsal mahalledeki su fiyatları hakkında BASKİ’yi Olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu toplantıda 0-15 ton olan birinci kademeyi 30 tona, 16-30 ton olan ikinci kademeyi 70 tona çıkardık. Fiyat aynı kalmakla birlikte bu suya kırsalda indirim demek. Eskiden 15 ton 1tl.den hesapanıyorken şimdi 30 ton 1tl. den hesaplanacak.. İkinci kademe de 70 tona çıktı. Yalnız kırsalda vatandaşlarımız eğer BASKİ^ye gelir iki imza atarsa bir ücret ödmeden “Bahça” ve “Ahır” aboneliği alırsa bu tonu  1tl. olan birinci kademeyi 30’dan 90 ton’a çıkarabilir. Bunu yapmakta ihmalkar davranmayın. Konut aboneliğiniizn yanına Bahçe ve Ahır Aboneliğini sadece iki imza atarak yapmazsanız yüksek fatura ödemeye devam edersiniz, bu fırsattan faydalanıp faydalanmamak sizin elinizde. Kanun gereği kırsal mahallede zaten su ilçe merkezinin dörtte biri olarak ödeniyor. Kabakdere’de suyun tonu 1tl. ama 10 dakika mesafedeki Adnan Menderes Mahallesinde suyun tonu 4 tl. Kabakderede 30 tl.ye 30 ton su alıyorsunuz ama Adnan Menderes Mahallesinde 30tl.ye 7.5 ton su alabiliyorsunuz. Bunun üstüne bir de konut aboneliğinizin yanına bahçe ve ahır abonesi oluşanız büyük bir avantajınız olacak. Bunu lütfen ihmal etmeyin.” dedi.
Açılış töreni sonrası Kabakdere İlköğretim Okulu ziyaret edilerek öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. (Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER