Bigadiç'te cinayetten aranan şüpheli Aliağa'da operasyonla yakalandı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde kafede çıkan tartışmada silahla vurularak 19 yaşındaki Kemal Çetin cinayetine ilişkin gözaltına alınan 17 şüpheliden aralarında katil zanlısı ve babasının da olduğu 5 kişi tutuklandı. Cinayet şüphelisinin araçla Aliağa’ya kaçırılması ise güvenlik kamerasına yansıdı. Polisin 120 saatlik güvenlik kamera görüntüleri didik didik incelendiği öğrenildi.

Bigadiç'te cinayetten aranan şüpheli Aliağa'da operasyonla yakalandı

Bigadiç Abacı Mahallesi Kordon Boyu Caddesi'ndeki bir kafede 15 Ekim'de çıkan tartışmada Kemal Çetin'in (20) A.Mehmet İ. (22) tarafından tabancayla vurularak öldürülmesinin ardından polis kaçan kişiyi yakalamak için adeta iğne ile kuyu kazdı.

Edinilen bilgiye göre, Bigadiç Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde ve Bigadiç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin destekleriyle kaçan kişinin yakalanması için projeli bir çalışma başlatıldı, Firari Şüpheli A. M. İ. ve babası İ. İ. Aliağa ilçesinde saklama, kayırma ve kaçmasına imkan ve olanak sağlayan kişileri, kalabileceği adresleri ve kullandıkları araçları tespit etmek amacıyla 120 saatlik Güvenlik Kamera, PTS ve KGYS görüntülerinin incelenmesi neticesinde 17 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, bu şüphelilerden; 5 i tutuklandı, 7 si Adli Kontrol Tedbiri uygulanırken, 5 i ise ifadeleri sonrası serbest bırakıldı. Cinayet ardından yakalanamayan şüpheli A.M.İ.’nin de İzmir ili Aliağa ilçesinde bulunduğu tespit edildi. Şüpheli Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan operasyon sonucunda babası ile birlikte saklandığı evde yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Şüpheliyle yapılan ilk mülakatta suçta kullandığı silahı Yeşildere köyünde sakladığını beyan etmesi üzerine yapılan aramalar sonucunda olayda kullanılan 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi.

İğne ile kuyu kazan polis titiz çalışma sonrası cinayet zanlısını yakaladı.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2023, 18:35

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER