BİGEP Ödül Töreni

BİGEP Ödül Töreni

Balıkesir Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilen BİGEP kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Birinci Dönem Yapılan BİGEP Deneme Sınavlarında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

 Öğretmenevi'nde üzenlenen program İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı.

 Vali Hasan Şıldak, burada yaptığı konuşmada, özellikle eğitim öğretim döneminin başlangıcında BİGEP ile oluşturulan enerjiyi tüm kente yaymak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin, "Belediyeciliği sadece  yol binalar, parklar yaparak şehri imar etmek olarak algılamıyoruz. Bu nedenle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın da ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda neslimizi de ihya etmek için özellikle de genç neslimizi geleceğe hazırlamak için elimizdeki imkanları kullanmaya çalışıyoruz. Bu değerli projenin maddi boyutunda katkılarımızı. elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bunun ne kadar meblağ olduğu, büyük ya da küçük olduğunun maddi boyutunun çok önemi yok. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda her ne kadar artık bir yıl kalmış olsa da Türkiye'nin iki bin yirmi üç vizyonlarına ulaşması açısından Balıkesir bu vizyonlara ulaşmakta geri kalmaması bu vizyonu mutlaka bütün Türkiye olarak gerçekleştirmesi gerekiyor. Eğitim bu vizyon açısından son derece önemli. Bu proje çok değerli bir proje. Neden? Çünkü gençlerimizin geleceğe donanımlı bir biçimde hazırlanabilmesi için sayın valimizin himayelerinde yapılan idare edilen ve değerli öğretmenlerimizin okul idarecilerimizin ve öğrenci kardeşlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen projenin safhalarını bizler de heyecanla izliyoruz. Eğer şehri ihya ederken gelecek nesilleri, nesilleri ihmal ederseniz bu  ihmal ettiğiniz nesiller sizin ihya ettiğiniz, imar ettiğimiz şehri tahrip eder.. Nesillerimizi eğer ihmal ederseniz şehrinizde donattığınız o güzel eserler, şehrinize yaptığınız güzel yollar, binalar aslında içi boş bir harabedir. İhmal edilen nesillerin şehri nasıl tahrip ettiğini zaman zaman yaşayarak öğreniyoruz. Bu nedenle gelecek nesillerin Türkiye'nin büyük devlet olabilmesi yeniden dünya hakimi olması Dünyaya yeniden adalet tesis edebilmesi için siz genç kardeşlerimizin iyi bir biçimde yetiştirilmesi son derece önemli.Dereceye giren öğrencileri, aile ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2022, 15:49

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160