“Bir Lokma Bin Sofra” İftarında Gönüller Buluştu

“Bir Lokma Bin Sofra” İftarında Gönüller Buluştu

Vali Hasan Şıldak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bir Lokma Bin Sofra” temalı iftar programına katıldı.

Vakıf şemsiyesi altında yardım alan vatandaşlarla iftarda bir araya gelen Vali Şıldak, Vakıflar Genel Müdürlüğünün ecdadın yadigarı olan vakıf eserlerinin korunması, geliştirilmesi, restore edilmesi ve yaşatılması adına güzel görevler ifa eden bir teşkilat olduğunu söyledi. Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün ülke genelinde uygulamaya başladığı, insanımızı bir araya getiren bu güzel geleneğini bu yıl da Balıkesir'de birlikte icra ediyoruz. Bu kıymetli kurumumuz vakıf eserlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra aynı zamanda korunup kollanması, el uzatılması gereken her bir insanımıza da gönülden kapılarını açan devletimizin pek çok sıcak elinden biridir. İçinde bulunduğumuz coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşayan her biri insanımızın gurur duyması gereken bir gelişme vardır ki; bu da devletimizin tanımadığı, bilmediği ve elini uzatmadığı hiçbir vatandaşımız yoktur. Sosyal devletin anlamı bütün gerekleri ile hükümetimizin  adımlarıyla bugünkü seviyesine taşınmış bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle son dönemde atılan adımlar eskiye dönüp baktığımızda karşılaştırma yapılmayacak ölçüde çok büyüktür. Her bir ailemizin kapısına bizzat devletimizin görevlileri yıl içerisinde defalarca ziyaretler yaparak ihtiyaçları olup olmadığını soruyor. Birliğimizin, beraberliğimizin ve dayanışmamızın en üst seviyeye çıktığı Ramazan ayında ise bu faaliyetler çok daha yoğunlaşıyor." şeklinde konuştu.

Büyük depremin ardından acı ve zor günde milletin tek bir yumruk olmayı başardığını dile getiren Vali Şıldak, "Bu yıl ülkemizin 11 vilayetini yıkıp geçen depremle millet olarak acıya boğulduk. Büyük bir yıkım gördük, büyük acılara gark olduk. Milletimiz o zorlukları birlikte aşmanın yolunu buldu, devleti ile adeta bütünleşti. Depremde kaybettiğimiz bütün insanlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bugünleri böyle birlik ve beraberlikle aşacağız. Aynı sofranın etrafında buluşarak, aynı idealler uğruna ülkemizin gelişmesine katkı vererek el birliği ile yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının bereketinin paylaşıldığı programda vatandaşlarla sohbet eden Şıldak, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2023, 09:51

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER