“Bir Masal Anlatmayla Geri Aldım Çocukluğumu”

“Bir Masal Anlatmayla Geri Aldım Çocukluğumu”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı "Bir Masal Anlatmayla Geri Aldım Çocukluğumu" projesi kapsamında çocuklarla masal yolculuğuna çıkmak üzere Şehit Mesut Yağan Anaokulunu ziyaret etti.

Şehit Mesut Yağan Anaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen "Bir Masal Anlatmayla Geri Aldım Çocukluğumu" projesi ile yapılan planlama doğrultusunda öğrenciler şehrin örnek ve saygın kişilerinden masal dinleyerek kişileri daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Aynı zamanda çocukluğunu geride bırakmış olan yetişkinlerin, çocukluklarında yaşadıkları güzel ve özel anıları hatırlayarak yetişkin olmanın verdiği zorluklardan kısa bir süre de olsa uzaklaşmaları sağlanıyor.

Anaokulundaki 200 öğrencinin katılım gösterdiği proje, öğrencilerin Balıkesir’deki onlara örnek oluşturabilecek bireyleri mesleki olarak tanımalarına da katkıda bulunuyor. Masallarımızı yetişkinlerin ağzından dinlerken çocuklar hem hayal kuruyor hem de masal anlatan kişilerle sohbet etme imkânı bularak onları kendilerine rol model alıyor.

Masallar çocuklara; sevginin birçok şeyden daha değerli olduğunu, arkadaşlığın önemini, doğa ve hayvan sevgisini, zorlukların üstesinden gelmeyi, merhameti, dayanışmayı ve umut etmeyi öğretir ve çocuklarımızı hayata hazırlar diyerek masalın önemine vurgu yapan Ali Tatlı; öğrencilerle tatlı bir masal yolculuğuna çıkmak amacıyla Şehit Mesut Yağan Anaokulunu ziyaret etti. Öğrencilerin sınıflarına misafir olan ve öğrencilere masal anlatan Tatlı, miniklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER